Lundgaard & Tranberg

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Rensningsanlægget i Helsingør

Lundgaard & Tranberg Arkitekter er en dansk arkitektvirksomhed, grundlagt 1983 af Boje Lundgaard og Lene Tranberg. Lundgaard døde i 2004, hvorefter Lene Tranberg førte tegnestuen videre.

Firmaet er gradvist vokset til større og større anerkendelse. I 1980'erne bidrog arkitekterne med i Byg & Bo 1988, der materialiserede sig i Odense-bydelen Blangstedgård. I samme årti og begyndelsen af 1990'erne blev de kendt for kraftvarmeværker og tekniske anlæg i bl.a. Horsens og Helsingør.

Lundgaard & Tranberg blev for alvor kendt i en brederede offentlighed med boligbebyggelsen CharlottehavenStrandboulevarden, Tietgenkollegiet i Ørestaden samt Skuespilhuset, som Boje Lundgaard ikke nåede at se opført.

Tre år i træk har Lundgaard & Tranberg Arkitekter modtaget RIBA European Award af Royal Institute of British Architects; 2006 for fakultetsbygningen Kilen for Copenhagen Business SchoolFrederiksberg, 2007 for Tietgenkollegiet i Ørestad Nord, og 2008 for Det Kongelige Teaters nye Skuespilhus i København.

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]