Lundgaard & Tranberg

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Lundgaard & Tranberg
Virksomhedsinformation
Virksomhedsform AktieselskabRediger på Wikidata
Grundlæggelse 1983Rediger på Wikidata
Grundlægger Boje Lundgaard, Lene TranbergRediger på Wikidata
Hovedsæde KøbenhavnRediger på Wikidata
Eksterne henvisninger
CVR 80398212Rediger på Wikidata
Hjemmeside Virksomhedens hjemmesideRediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.
Rensningsanlægget i Helsingør

Lundgaard & Tranberg Arkitekter er en dansk arkitektvirksomhed, grundlagt 1983 af Boje Lundgaard og Lene Tranberg. Lundgaard døde i 2004, hvorefter Lene Tranberg førte tegnestuen videre.

Firmaet er gradvist vokset til større og større anerkendelse. I 1980'erne bidrog arkitekterne med i Byg & Bo 1988, der materialiserede sig i Odense-bydelen Blangstedgård. I samme årti og begyndelsen af 1990'erne blev de kendt for kraftvarmeværker og tekniske anlæg i bl.a. Horsens og Helsingør.

Lundgaard & Tranberg blev for alvor kendt i en brederede offentlighed med boligbebyggelsen CharlottehavenStrandboulevarden, Tietgenkollegiet i Ørestaden samt Skuespilhuset, som Boje Lundgaard ikke nåede at se opført.

Tre år i træk har Lundgaard & Tranberg Arkitekter modtaget RIBA European Award af Royal Institute of British Architects; 2006 for fakultetsbygningen Kilen for Copenhagen Business SchoolFrederiksberg, 2007 for Tietgenkollegiet i Ørestad Nord, og 2008 for Det Kongelige Teaters nye Skuespilhus i København.

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]