Lyoness

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Jump to navigation Jump to search
Stop hand nuvola.svgDenne side er foreslået omskrevet
– da en skribent har vurderet at den virker reklamerende snarere end havende encyklopædisk indhold.
Se evt. nærmere begrundelse på diskussionssiden eller i artikelhistorikken.
Stop hand nuvola.svgDenne side er foreslået omskrevet
– da en skribent har vurderet at indholdet ser ud til at være skrevet af en person, der må formodes ikke at kunne holde et neutralt synspunkt i sin vurdering af artiklens indhold og/eller relevans. Læs mere om hvilke typer af artikler, du normalt skal afholde dig fra at skrive hér: Typer af selvbiografier.
Lyoness Logo
Lyoness Logo

Lyoness blev oprindeligt grundlagt som ”Lyoness Holding Europe AG” tilbage i 2003[1]. Senere i 2009 blev aktieselskabet ”Lyoness International AG” grundlagt, og fungerer i dag som moderselskab for alle Lyoness selskaber[2]. Lyoness beskriver sig selv som et lands-og industridækkende Shopping Community og loyalitetsprogram for handel. Ifølge Lyoness selv findes deres salgsstyrke indenfor marketing. Selskabets hovedkvarter ligger i Buchs (St. Gallen, Schweiz). I 2013 operede Lyoness i 45 lande, og har ifølge en pressemeddelelse 36.000 Loyalitetspartnere og 200.000 Cashback Points (steder, der accepterer Lyoness Cashback Card) i Europa, Nordamerika, Sydamerika, Mellemøsten, Asien, Australien og Afrika.

Forretningsmodel[redigér | redigér wikikode]

Lyoness har tre forskellige forretningsmodeller:

 1. Shopping Community.
 2. Kundeloyalitetsprogram.
 3. Salg (netværksmarkedsføring).

Shopping Community[redigér | redigér wikikode]

Lyoness indkøbsforeningen tilbyder forbrugere såvel som detail- og servicesektoren et kundeloyalitetsprogram: Medlemmer af Lyoness får ”penge tilbage ved hvert køb” og Loyalitetspartnere får fordele såsom flere kunder, mere loyale kunder og øget salg.[3]

 1. Lyoness Cashback Card
 2. Mobil Cashback: Kreditering på Smartphone eller Tablets via Lyoness App
 3. Gavekort: Originale gavekort fra Lyoness Key Account partnere
 4. Online Shopping.

Kundeloyalitetsprogram[redigér | redigér wikikode]

Lyoness samarbejder med virksomheder i handels-og serviceerhverv, som til gengæld giver medlemmerne indkøbsfordele og rabatter. Deres mål er at skabe et kundeloyalitetsprogram for virksomheder, så de ikke længere behøver at lede efter kunder, men at kunderne finder dem via dette program. Kunderne vil målrettet købe ydelser og produkter hos Loyalitetspartnerne hvor de får penge tilbage ved hvert køb og hvor loyalitetspartneren opnår højere salg, fordi kunderne vælger dem.

Salg (netværksmarkedsføring)[redigér | redigér wikikode]

Lyoness skaber deres rækkevidde med netværk marketing. Entreprenører og virksomhedsejere kan ved opbygning af egen salgsstruktur opnå ekstra fordele.

Selskabsstruktur[redigér | redigér wikikode]

International Organisation[redigér | redigér wikikode]

Lyoness International AG er forbundet med følgende organisationer: Lyoness Child & Family Foundation (Fond), Lyoness Greenfinity Foundation (Fond)[4]. Det Internationale AG er moderselskab for flere organisationer på kontinentalt plan.[5]

Organisation[redigér | redigér wikikode]

 • Lyoness Europe AG (Grundlagt i 2003) har sit hovedkontor i Buchs, Schweiz.[6]
 • Lyoness America Inc. (Grundlagt i 2009)[7] og Lyoness Canada Inc. har hovedkvarter i New York City og Toronto.
 • Lyoness IMEA SA (Grundlagt i 2011) har sit hovedkontor i Buchs SG.[8]
 • Lyoness do Brasil Ltd. (Grundlagt i 2011) har sit hovedkontor i Sao Paolo.
 • Lyoness Asia Limited (Grundlagt i 2011)[9] har sit hovedkontor i Hongkong.

Kritik[redigér | redigér wikikode]

De forskellige forretningsmodeller er igennem årene i stigende grad blevet kritiseret, og mødt af påstande om manglende oplysninger til deres medlemmer[10]. Det har primært omhandlet forretningsmodellen om netværksmarkedsføring. I Østrig er de blevet konfronteret med igangværende undersøgelser af VKI[11] og WKSTA[12], om virksomhedens forretningsmodel er uigennemsigtig. De hårdeste påstande er, at Lyoness har et ulovligt resultatforventnings-system og er struktureret som et pyramidespil.

I en artikel der blev offentliggjort i september 2013, fremgik det, af en rapport præsenteret af Professor, Dr. Peter Lewisch, professor ved Institut for strafferet og kriminologi ved universitetet i Wien, at Lyoness ikke er et pyramidespil i henhold til den Østrigske straffelov.[13] Det er dog ikke kun i Østrig at Lynoness er under anklage for pyramidespil, således undersøges selskabet også i Australien[14].

Kilder[redigér | redigér wikikode]

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]