Mænd i sort

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Mænd i sort (engelsk: Men in Black) (forkortet MIS eller MIB) er nogle mystiske personer (for det meste mænd), klædt i sort tøj, som nogle ufovidner i USA påstår at have haft besøg af, lige efter at de har set en Ufo. Det siges at disse mænd kommer før ufovidnet har fortalt sin ufoberetning til nogen. Disse mystiske mænd kommer altid med trusler til ufovidnet om ikke at fortælle om ufohændelsen til nogen. Alligevel kommer de aldrig tilbage, selvom at ufovidnet har fortalt om hændelsen til nogen bagefter. Første gang man hørte om disse mænd i sort var i 1950'erne. Historierne om de mystiske mænd i sort gav ideen til den amerikanske tegneserie (og senere film) Men in Black.

Beskrivelse[redigér | rediger kildetekst]

De mystiske mænd (eller kvinder) i sort er, efter vidneudsagn, klædt i sort jakkesæt, hvid skjorte, sort slips og sorte bukser samt en sort hat. De beskrives ofte som enten kridhvide eller mørke i huden, de er ofte skaldede og har ingen øjenbryn og så går de på en robotagtig måde. Desuden mener nogen at de har fået besøg af asiatisk udseende mænd i sort.

De mystiske mænd kommer enten én eller flere ad gangen. De kommer ofte i en ren bil, fra 1950'erne, som aldrig bliver beskidt, selvom de lige har kørt gennem mudrede områder. Disse biler har nummerplader som ikke findes i virkeligheden. Desuden sætter de mystiske mænd i sort aldrig fodspor. Nogle mener at disse mænd i sort er hemmelige agenter, mens andre mener at de er rumvæsner i forklædning som forsøger at skjule sandheden. Nogle andre mener dog at historierne om de mystiske mænd i sort er opdigtede.

Broom icon.svgDer er ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem.
Du kan hjælpe ved at angive kilder til de påstande, der fremføres. Hvis ikke der tilføjes kilder, vil artiklen muligvis blive slettet.
Question book-4.svg
UFOSpire
Denne artikel om ufoemner er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.