MTU Friedrichshafen

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
MTU Friedrichshafen
MTU 20V4000M93.JPG
MTU Friedrichshafen logo.svg
Virksomhedsform GmbH
Grundlæggelse 1909
Hovedsæde(r) Tyskland Tyskland, Friedrichshafen (BW)
Nøgleperson(er) Direktør Volker Heuer
Produkt(er) Dieselmotorer og gasturbiner
Omsætning 1,3 milliarder (2003)
Medarbejdere 6.700 (2003)
Ejer(e) Rolls-RoyceRediger på Wikidata
Moderselskab Tognum
Hjemmeside(r) http://www.mtu-online.com
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

MTU Friedrichshafen er en af verdens førende producenter indenfor tunge fremdrivningssystemer såsom dieselmotorer og gasturbiner. Firmaets hovedkvarter er beliggende i byen Friedrichshafen i den tyske delstat Baden-Württemberg. Virksomheden er et datterselskab til Maybach, som er en del af Daimler AG.

Firmaet blev grundlagt i Bietigheim-Bissingen den 23. marts 1909 under navnet Luftfahrzeug-Motorenbau men blev i 1912 omdøbt til Maybach-Motorenbau og relokerede til Friedrichshafen. Firmaet stod herefter for konstruktionen af størstedelen af motorerne benyttet af Værnemagtens skibe og lastbiler. I 1960 blev firmaet opkøbt af Daimler-Benz AG og i 1966 fusionerede firmaet med Daimler-Benz' egen motorafdeling og fik navnet Maybach Mercedes-Benz Motorenbau. I 1969 ændredes navnet endnu engang til det nuværende Motoren- und Turbinen-Union Friedrichshafen (MTU).

Eksterne kilder/henvisninger[redigér | redigér wikikode]

Tyskland Stub
Denne artikel om et firma eller en virksomhed i Tyskland er kun påbegyndt. Hvis du ved mere om emnet, kan du hjælpe Wikipedia ved at udvide den.