MacPherson-ophæng

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
McPherson-hjulophæng

MacPherson-ophæng er en konstruktion før hjulophæng, hvor støtdæmperen er integreret i hjulspindeln.[1] Systemet består af en bevægelig tværarm og en lodret teleskopisk stæddæmper omgivet af en skruefjeder. 

Historie[redigér | redigér wikikode]

Amerikaneren Earle S. MacPherson patenterede konstruktionen den 26. september 1949, Pat.-No. GB-658.387, der året efter blev anvendt for første gang i en Ford Vedette. I 1951 fik Ford Consul MacPherson-ophæng og senere også Ford Zephyr. 

Konstruktionen kan anvendes til ophæng på både for- og bagaksel, men anvendes primært på forhjulsophæng, da det bygges sammen med styrehjulene. Baghjulsophæng med lignende konstruktion kaldes Chapman-ophæng.

Konstruktion[redigér | redigér wikikode]

Ophænget optager betydligt mindre plads end et traditionelt ophæng med separat fastgørelse af fjeder og støddæmper. Dette gør at småbiler og biler i mellemklassen får betydligt mere plads i kabinen. MacPherson-ophæng er meget almindeligt på moderne personbiler, netop på grund af dets simpelt og pladsbesparende konstruktion. BMW X5, Lada Niva og Honda S2000 er tre eksempler på biler, der ikke har MacPherson-ophæng.

Noter[redigér | redigér wikikode]

  1. ^ McPherson-fjädring. Nationalencyklopedin. 2014. Hentet 18 mars 2014. 
StubStub
Denne bilrelaterede artikel er kun påbegyndt. Hvis du ved mere om emnet, kan du hjælpe Wikipedia ved at udvide den.