Danmarks Veganske Forening

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
(Omdirigeret fra Mad med Medfølelse)
Spring til navigation Spring til søgning
Stop hand nuvola.svgDenne side er foreslået omskrevet
– da en skribent har vurderet at den virker reklamerende snarere end havende encyklopædisk indhold.
Se evt. nærmere begrundelse på diskussionssiden eller i artikelhistorikken.
Stop hand nuvola.svgDette emnes notabilitet er betvivlet
– da en skribent har vurderet at artiklens emne er for snævert til at have encyklopædisk relevans. En begrundelse for denne vurdering kan muligvis findes på artiklens diskussionsside eller i artikelhistorikken. Artiklens emne er vurderet at være så snævert, at den er foreslået slettet. Klik her for at se sletningsforslaget.

Danmarks Veganske Forening (VF) er en dansk forening for veganere og veganisme-interesserede. Foreningen blev stiftet i 2012 og har hovedsæde i Aarhus.

Foreningens historie[redigér | redigér wikikode]

VF blev stiftet den 10. november 2012 under navnet "Mad med Medfølelse". Få år efter skiftede foreningen navn til "Mad med Medfølelse, Danmarks veganske forening", og i 2018 skiftede foreningen navn til "Danmarks Veganske Forening". Foreningen blev stiftet på initiativ af de veganske bloggere Luna Krause og Thomas Erex. Foreningens første formand var Thomas Erex. Danmarks Veganske Forening er en landsdækkende forening, med lokalafdelinger i de større danske byer. [1].

Foreningens formål[redigér | redigér wikikode]

Foreningens formål er[2]:

  • at samle mennesker med interesse for vegansk mad og levevis og styrke fællesskabet via årlige arrangementer.
  • at udbrede budskabet om veganisme til samfundet via positive sociale begivenheder, arrangementer og happenings med fokus på lækker mad, sundhed, miljø og dyrs ret til liv og frihed.

Aktiviteter[redigér | redigér wikikode]

VF arrangerer begivenheder for veganere og andre interesserede i hele landet. Af større arrangementer kan nævnes den årlige sommerfest og vinterfest. Ved vinterfesten uddeler foreningen hvert år Årets Veganske Priser - en prisuddeling, hvor foreningen hylder firmaer og individer, der i løbet af året har skabt fremgang for veganismen. Foreningen udgiver magasinet Vegansk[3] Foreningen fremmer udbredelsen af veganisme gennem de sociale medier, folderuddelinger og kampagner med fokus på oplysning om veganismens fordele. VF har flere gange markeret sig som talerør for veganere i Danmark[4].

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

Noter[redigér | redigér wikikode]

Question book-4.svg Der er for få eller ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem. Du kan hjælpe ved at angive troværdige kilder til de påstande, som fremføres i artiklen.