Spring til indhold

Maddie Ziegler

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Maddie Ziegler
Maddie Ziegler i maj 2015
Maddie Ziegler i maj 2015
Personlig information
FødtMadison Nicole Ziegler
30. september 2002 (21 år)
Pittsburgh, Pennsylvania, USA
FarKurt Ziegler
MorMelissa Ziegler-Gisoni
SøskendeMackenzie Ziegler,
Michele Gisoni Rediger på Wikidata
Uddannelse og virke
BeskæftigelseTv-skuespiller, stemmeskuespiller, skuespiller, model, danser Rediger på Wikidata
Aktive år2010-nu
Kendt forDance Moms (danse mødre)
Eksterne henvisninger
Maddie Zieglers hjemmeside Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Madison "Maddie" Nicole Ziegler (født 30. september 2002 i Pittsburgh, Pennsylvania, USA) er en amerikansk danser, skuespiller og model. Hun er bedst kendt fra reality showet Dance Moms og for at optræde i musikvideoer produceret for sangerinden Sia, herunder sangene "Chandelier", "Elastic Heart", "Big Girls Cry" og "The Greatest", som tilsammen har over 3 milliarder visninger på YouTube. Ziegler har også været gæstestjerne i forskellige shows og har danset på forskellige tv-shows. Derudover er hun blevet set på forsiden af forskellige blade og er blevet omtalt i forskellige artikler. Hun har været model for CapezioRalph Lauren og Target.

Madisons karriere begyndte i "The Abby Lee Dance Company", hvor de filmede realityshowet Dance Moms, som startede, da hun var otte år gammel.

Zieglers første skuespilleroptræden var i rollen som Young Deb i en episode af Lifetimes-serien Drop Dead Diva. I 2014 gæsteoptrådte Ziegler i episode 34 af HitStreak Summer og i 2015 i Disney Channels serie Austin & Ally og ABC Familys serie Pretty Little Liars. I januar 2016 optrådte hun i episoden "Ballet and the Beasts" i Nickelodeons Nicky, Ricky, Dicky og Dawn.

Hunger magazine citerede Ziegler i 2016: "Jeg vil ikke kun være kendt som realitystjernen Maddie Ziegler, jeg vil vise folk at jeg kan mere end det. I år vil jeg fokusere mere på skuespil".

Filmografi[redigér | rediger kildetekst]

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]