Madeleine McCann-sagen

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Hilsener til Madeleine McCann i hjembyen Rothley i Leicestershire i England. Billedet blev taget den 17. maj 2007.

Madeleine McCann-sagen omhandler en forsvindingssag som tog sit udgangspunkt torsdag den 3. maj 2007 da den tre år gamle britiske pige Madeleine McCann forsvandt fra en feriebolig i Praia da Luz i Algarve-regionen i det sydlige Portugal.

Sagen har vakt opsigt verden over, og kendte stjerner som David Beckham, Cristiano Ronaldo og J. K. Rowling er kommet med opfordringer til gerningsmændene om at lade Madeleine McCann komme tilbage til sin familie. Den britiske avis News of the World har udlovet en dusør på 2,5 millioner pund, til den som bidrager med information som fører til, at Madeleine McCann bliver fundet. I tillæg har flere forretningspersoner, andre aviser og også en kollega af Madeleine McCanns mor udlovet dusører. Tilmed har Pave Benedikt 16. skænket dem en audiens i Vatikanet.

Umiddelbart efter pigens forsvinden arbejdede det portugisiske politi ud fra en teori om, at hun er blevet kidnappet. Den 14. maj 2007 blev det kendt at en brite (Robert Murat) som er bosat bare nogle få hundrede meter fra McCann-familiens bolig, var blevet mistænkt i sagen, og også en russer, som er en bekendt af briten, har været i politiets søgelys. Disse mistanker er dog blevet frafaldet.

Den 6. september 2007 tog sagen en drejning, da politiet valgte at mistænke først Madeleines mor, Kate McCann[1], som blev underlagt et 11 timer langt forhør med en mistænkts rettigheder – efterfølgende er også faren, Gerry McCann, blevet officielt mistænkt[2]. Der spekuleres på om forældrene ved en fejltagelse skulle være kommet til at dræbe Madeleine, ved eksempelvis at give hende en for stor dosis sovemedicin.

Politiet har ifølge Gerry McCanns søster tilbudt Madeleines mor to års fængsel, hvis hun indrømmer, at hun bedøvede Madeleine, hvorefter denne døde[3].

Fodnoter[redigér | redigér wikikode]

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

Koordinater: 37°05′19″N 8°43′51″V / 37.088657°N 8.73084°V / 37.088657; -8.73084