Mads Øvlisen

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Mads Øvlisen
Personlig information
Født 9. marts 1940Rediger på Wikidata
Nomineringer og priser
Udmærkelser DannebrogordenenRediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Mads Øvlisen (født 9. marts 1940) er en dansk erhvervsmand, der tidligere var administrerende direktør for Novo Nordisk.

Øvlisen er kandidat i jura og blev i 1972 ansat i Novo Industri A/S, som han i 1981 blev administrerende direktør for. I forbindelse med Novo Industris fusion med Nordisk Gentofte, fortsatte Øvlisen som direktør for det nye selskab frem til 2000. Det var Øvlisen, der fik idéen til virksomhedens opsplitning samme år, hvor udviklingen af enzymer blev udskilt i selskabet Novozymes, ligesom det var ham der introducerede miljøregnskab og socialt regnskab i virksomheden. Frem til 2005 var han bestyrelsesformand for Novo Nordisk A/S og har siden 1981 også været medlem af Novo Nordisk Fondens bestyrelse samt medlem af bestyrelsen for Wanås Fondet, Sverige.

Han var desuden formand for Det Kongelige Teaters bestyrelse 2000-2007 og fra 2007 formand for Kunstrådet. Fra 1991-2008 var han bestyrelsesmedlem i Lego A/S, siden 1996 tillige formand. Han er desuden adjungeret professor i virksomheders sociale ansvar (Corporate Social Responsibility) ved CBS. Han har siden 2006 været medlem af The United Nations Global Compact Board, New York, har været formand for The Copenhagen Center for Social Responsibility og medstifter af European Academy for Society in Business.

Mads Øvlisen blev udnævnt til kommandør af Dannebrog i 2004 og har endvidere modtaget den italienske fortjenstorden.

I 2011 købte Øvlisen en 435 kvadratmeter stor ejendom fra 1919 på Dronninggårds Allé i Holte for 22 mio. kr. Villaen var blevet brugt som Mads Skjern og familiens bolig i tv-serien Matador.[1]

Referencer[redigér | redigér wikikode]