Magdalene Bärens

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Gnome globe current event.svgDenne artikel eller dette afsnit er forældet
Se artiklens diskussionsside eller historik.
Kopieret tekst fra gammelt opslagsværk, og det er rimeligt at formode at der findes nyere viden om emnet. Hvis teksten er opdateret, kan denne skabelon fjernes.
Clockimportant.svg
Magdalene Bärens

Magdalene Margrethe Bärens.jpg

Personlig information
Født 30. september 1737Rediger på Wikidata
KøbenhavnRediger på Wikidata
Død 6. juni 1808 (70 år)Rediger på Wikidata
KøbenhavnRediger på Wikidata
Barn Johan Hendrich BärensRediger på Wikidata
Uddannelse og virke
Beskæftigelse KunstmalerRediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Magdalene Margrete Bärens (30. september 1737 i København6. juni 1808) var en dansk blomstermalerinde, mor til Johan Hendrich Bärens.

Magdalene Bärens var datter af en kongelig berider Johan Herman Schäffer. Hun nød en omhyggelig og mangesidig uddannelse i det fædrene hjem og lagde sig tidlig efter tegning og maling, vel ikke uden påvirkning af Saly og Clio, som hørte til hendes families omgangskreds. Også den udmærkede portrætmaler Vigilius Eriksen, Preisler og Weidenhaupt stod hendes familie nær og yndede hende.

Det var dog først mange år efter hendes giftermål (3. juli 1761) med kammerråd Johan Georg Bärens, at hun, navnlig påvirket af Eriksen, for alvor fremtrådte som kunstnerinde, og 1779 blev hun af Kunstakademiet agreeret på 2 blomsterstykker i gouache. Det følgende år blev hun medlem af akademiet og kongelig blomstermalerinde.

På en rejse, hun foretog med offentlig understøttelse, solgte hun til høj pris to billeder til Katharina II af Rusland. Lorentzen malede hendes portræt til Kunstakademiets samling. Magdalene Bärens, der også dyrkede kunstbroderiet havde et skarpt øje for blomsternes formelle og koloristiske ejendommeligheder.

Kilder[redigér | redigér wikikode]