Magtudredningen

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Magtudredningen er et forskningsprojekt, der blev sat i gang på foranledning af Folketinget og som havde til formål "at belyse folkestyrets funktion i bred forstand, herunder organisationers, bevægelsers og økonomiske magtstrukturers indflydelse i samfundet samt internationaliseringens konsekvenser for gennemsigtighed og synliggørelse af beslutninger, indflydelse og magt i samfundslivet". Lise Togeby, professor ved Institut for Statskundskab ved Aarhus Universitet, var leder af projektet.

I 1994 nedsatte Folketinget et særligt udvalg "vedrørende en analyse af demokrati og magt i Danmark". Udvalget afgav en beretning i foråret 1997, hvor et flertal af udvalgets medlemmer foreslog at igangsætte en dansk magtudredning.

Magtudredningens slutrapport "Magt og demokrati i Danmark. Hovedresultater fra Magtudredningen"[1] udkom 30. oktober 2003.

Henvisninger[redigér | redigér wikikode]

  1. ^ Lise Togeby; Jørgen Goul Andersen; Torben Beck Jørgensen; Signild Vallgårda (2004), Magt og demokrati i Danmark, Aarhus Universitetsforlag, ISBN 87-7934-804-1. Wikidata Q58944526

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]