Mai Manniche

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Stop hand nuvola.svgAutobiografi
(Dele af) denne artikel er eller antages at være en selvbiografi. Det er imod Wikipedias normer og betyder, at artiklen helt eller delvis bør omskrives af en uafhængig person eller slettes. I mellemtiden anbefaler vi læserne at tage dette med i betragtning under læsningen.
Mai Manniche
Nationalitet Dansk
Bosat København, Danmark
Født 11. april 1984 (35 år)
Fødested Odense, Danmark
Brandnavn JEWLSCPH
Priser Berlingskes talentpris ´Talent 100 i 2011[1]
Indsat i Kvindernes Blå Bog, maj 2011[2]

Mai Manniche (født 11. april 1984) er en dansk smykkedesigner med base i København. I 2005 startede hun sit eget smykkebrand, JEWLSCPH.

Baggrund og karriere[redigér | redigér wikikode]

Manniche er datter af læge Vibeke Manniche.[3]

Efter gymnasiet arbejdede Manniche som model i et par år[4] og hun poserer stadig ofte iklædt sine egne smykker både til diverse VIP-arrangementer i København og på JEWLSCPHs hjemmeside.[5]

I 2010 blev Manniche bachelor i medievidenskab og økonomi fra Københavns Universitet - efter først at være startet på Statskundskab.

Manniche har i en årrække været bestyrelsesmedlem i Guldsmedebranchens Leverandørforening og siddet i messekommitéen for den årlige smykkemesse Copenhagen Jewellery Fair.

Manniche gør sig desuden bemærket som smykkeekspert i diverse medier.[6] Hun har derudover også deltaget i TV3-programmet Kræsne Købere og Til Middag Hos.

Smykker[redigér | redigér wikikode]

Signatursmykker[redigér | redigér wikikode]

Manniche er kendt for sine designs med udelukkende ædelsten og lavet i ædelmetal. Hun har opfundet termen "smykkestyling" og udarbejdet en stylingguide for kvinders smykkevalg. Hun er derudover også engageret i kvinders vilkår, hvilket har udmøntet sig i flere særlige smykker med fokus på kvinder - herunder POWERkæden, designet i samarbejde med sangerinden Aura Dione, der forener kvindetegnet, hjertet og peacetegnet i ét - som symbol på kvinders styrke.

Henvisninger[redigér | redigér wikikode]

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

http://ekstrabladet.dk/nyheder/samfund/uloennede-praktikanter-hos-kendis-skulle-rense-toiletter-og-vaske-bilen/5702221