Maj Wismann

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Stop hand nuvola.svgDenne side er foreslået omskrevet
– da en skribent har vurderet at den virker reklamerende snarere end havende encyklopædisk indhold.
Se evt. nærmere begrundelse på diskussionssiden eller i artikelhistorikken.
Question book-4.svg Der er for få eller ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem. Du kan hjælpe ved at angive troværdige kilder til de påstande, som fremføres i artiklen.
Maj Wismann
Fulde navn Maj Wismann Larsen
Født 26. november 1977 (42 år)
Bopæl Nyborg
Uddannelse og virke
Beskæftigelse Klinisk sexolog
Eksterne henvisninger
https://majwismann.dk/
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Maj Wismann (født 26. november 1977) er en dansk sexolog og parterapeut, brevkasseredaktør, forfatter og foredragsholder. Hun har desuden en fast klumme om sex og samliv i B.T., samt leverer artikler om parforhold til bl.a. The Huffington Post, The Gottman Institute samt Tiny Buddha.[1][2] Hun har dertil medvirket i en række tv- og radioprogrammer.

Uddannelse og baggrund[redigér | redigér wikikode]

Maj Wismann er oprindeligt uddannet som folkeskolelærer, men interessen for samspillet mellem mennesker førte hende hurtigt videre til en uddannelse som sexologisk rådgiver fra Sexologisk Akademi i København 2006. Siden har hun tilføjet øvrige kurser og uddannelser indenfor sit felt, herunder bl.a. uddannelsen til klinisk sexolog i 2015, til Parterapeut hos Joan Ørting i 2008 samt til certificeret Metakognitiv Terapeut (Level 1) fra MCT-instituttet i 2017.[3]

Maj Wismann var med til at starte den nu ophørte Dansk Sexolog Forening. Hun er uddannelsesleder på Den Terapeutiske Grunduddannelse.[4]

Maj Wismann så i 2009 muligheden for at undervise via online kurser. Udover de par, hun har hjulpet i sin klinik gennem årene, har hun hjulpet par gennem sine forskellige online kurser, workshops og forløb. Hun besvarer spørgsmål fra læserne på sin blog, hvor læsere også bidrager med deres erfaringer gennem kommentarfeltet på bloggen.

Karriere[redigér | redigér wikikode]

Maj Wismanns lyst til at undervise, formidle og hjælpe mennesker til at få et bedre parforhold, har ført til, at hun ofte hjælper medierne i temaartikler i flere aviser og ugeblade. Hun har i en årrække været brevkasseredaktør for magasinet Psykologi, samt fast klummeskribent i både kvindemagasinet Woman og kvindeuniverset Oestrogen.dk. Hun er desuden fast klummeskribent i B.T., hvor hun hver anden uge skriver om sex og samliv. Dertil er hun forfatter til bogen "Kærlige råd fra en ven".[5]

Hun har desuden været med i tv-programmet Bonde søger brud, og haft talkshowet Det handler om kærlighedTV 2/Fyn samt har deltaget i adskillige radioprogrammer.

Maj Wismann har fortsat egen klinik ved Nyborg, men størstedelen af hendes aktiviteter foregår nu online, hvor hun hver hjælper par med at få et bedre parforhold og sexliv. Derudover underviser hun andre terapeuter, rådgivere mm i at hjælpe klienter via nettet.

I 2012 lancerede hun sin amerikanske hjemmeside, hvorfra hun hjælper udenlandske par på samme måde, som hun hjælper de danske. Især indenfor de seneste år, har hun for alvor fået skabt sig et navn internationalt og leverer nu klummer og artikler til flere internationale medier, f.eks Gottman Institute samt The Huffington Post.

Udover dette er Maj Wismann en meget benyttet foredragsholder, og har desuden udgivet en række e-bøger og kurser om seksualitet og parforhold. Flere af disse kan hentes gratis via hendes danske hjemmeside.

Privatliv[redigér | redigér wikikode]

Maj Wismann er født i 1977 og bor ved Nyborg på Fyn, hvor hun også har sin klinik. Hun er gift med flymekanikeren Mads Bruun, og har i alt tre børn.

Referencer[redigér | redigér wikikode]

  1. ^ Maj Wismann (engelsk), The Gottman Institute, hentet 20. september 2018. 
  2. ^ Maj Wismann (engelsk), Tiny Buddha, hentet 20. september 2018. 
  3. ^ Om Maj Wismann, websexolog.dk, hentet 27. september 2018. 
  4. ^ Den terapeutiske Grunduddannelse, tegu.dk, hentet 20. september 2018. 
  5. ^ Mogens Rasmussen (2. november 2019), Kærlige råd fra Maj Wismann, Lokalavisen Nyborg, hentet 24. februar 2020. 

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

Et udpluk af Maj Wismanns deltagelse i artikler, foredrag m.m.:

DanmarkStub
Denne biografi om en dansker er kun påbegyndt. Du kan hjælpe Wikipedia ved at tilføje mere.
Biografi