Malcolm Young

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Malcolm Young
Malcolm Young Tacoma.jpg
Malcolm Young, 2008
Information
Fødenavn Malcolm Mitchell Young
Født 6. januar 1953 i Glasgow, Skotland Skotland
Genre Hård rock
Blues rock
Rock 'n' roll
Aktive år 19732014
Pladeselskab EMI
Epic Records
Atlantic Records
Associeret med AC/DC
Instrumenter
Guitar, Bas
Eksterne henvisninger
acdcrocks.com
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Malcolm Mitchell Young (f. Malcolm Mitchell Young, 6. januar 1953 i Glasgow, Skotland) er en tidligere australsk musiker, som indtil 2014 fungerede som rytmeguitarist i bandet AC/DC og var sammen med sine brødre Angus Young og George Young med til at starte AC/DC.

Selvom hans bror Angus Young er mere fremtrædende på scenen, blev Malcolm beskrevet som hjernen bag AC/DC. Det siges,[hvem?] at det var Malcolm, der bestemte hvordan turneer skulle planlægges, om bandet skal tale med pressen el. lign.

Biografi[redigér | redigér wikikode]

Inden AC/DC[redigér | redigér wikikode]

Malcolm Youngs forældre, Margaret og William, flyttede i 1963 til Sydney med børnene George, Margaret, Malcolm og Angus. Den sidste bror, Alex, blev boende i Storbritannien. Familien slog sig ned i forstaden Burwood.

Det første band Malcolm spillede i var "The Velvet Underground" fra Newcastle, New South Wales (ikke at forveksle med den amerikanske rockgruppe Velvet Underground). Dette band spillede covernumre af sange fra T. Rex og Rolling Stones.

AC/DC[redigér | redigér wikikode]

I November 1973 startede de to brødre, Malcolm og Angus, bandet AC/DC, og tog på nationale turneer med forsanger Dave Evans.

Da AC/DC i 1976 flyttede til Storbritannien, kom der virkelig gang i pladeindspilningerne og verdensturneer. Efter Bon Scotts tidlige død i 1980, udsendte bandet med Brian Johnson som ny forsanger deres bedst sælgende album, Back in Black.

Under AC/DC's turne i 1988 kunne Malcolm ikke deltage, da han forsøgte at slippe af med sine alkoholproblemer. I denne periode var det hans nevø, Stevie, der spillede andenguitar. Men da han lignede Malcolm så meget, var der nogle fans, der ikke lagde mærke til, at han var blevet skiftet ud.

Tidligt i karrieren blev Malcolm gift med sin kone O'Linda, og disse har haft en datter og en søn.

Malcolm Young fik i 2008 begyndende demens han bor i dag på et plejecenter i Sydney Australien.[kilde mangler]

Udstyr[redigér | redigér wikikode]

Malcolm Young spillede på Gretsch Jet Firebird model 1963 med diskant- og midt-pickupperne afmonteret og erstattet med plastikplader og senere sokker. Malcom Young's foretrukne rørforstærkere er Marshall en original JTM45/100 fra 1966 og en sen Superbass 100 watt fra slutningen af 1960'erne eller begyndelsen af 1970'erne. Hver forstærker driver to 4x12" kabinetter.

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

Australien Stub
Denne biografi om en australier er kun påbegyndt. Du kan hjælpe Wikipedia ved at tilføje mere.
Biografi