Maldivernes centralbank

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg

Maldivernes centralbank (Maldives Monetary Authority – MMA) er centralbankenMaldiverne.

MMA blev etableret den 1. juli 1981, og har ifølge centralbankloven (MMA act) lov til at udstede valuta. De skal også regulere tilgangen af maldiviske rufiyaa, regulere og overvåge finansnæringen, formulere og implementere pengepolitikken, samt være rådgiver overfor Maldivernes regering.

Centralbankens hovedmål i pengepolitikken er prisstabilitet, dvs. stabil og lav inflation. Valutaen (rufiyaa) er låst til den amerikansk dollar.

Centralbankens selvstændighed fra regeringen blev sikret ved et tilæg i centralbankloven i 2007, der bl.a. rollen som centralbankschef blev skilt fra rollen som finansminister. Som en følge af dette tilæg var centralbanken uden centralbankschef fra den 7. april 2007, da Qasim Ibrahim måtte trække sig fra stillingen og koncentrere sig om jobben som finansminister, og frem til den 8. august samme år, da Abdulla Jihad blev udnævnt til ny centralbankschef.

Banknæringen er en ung næring på Maldiverne – den første bank blev etableret her i 1974.

Centralbankschef[redigér | redigér wikikode]

Pr. oktober 2009 er Fazeel Najeeb centralbankschef. Han blev udnævnt den 14. oktober 2008.[1] Vicecentralbankschef er Aishath Zahira.[2]

Referencer[redigér | redigér wikikode]

Eksterne link[redigér | redigér wikikode]