Maltesers

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Maltesers

Maltesers er en chokolade produceret af Mars, Incorporated.

Den består af chokoladekugler med en maltkerne. De er mest populære i Storbritannien og Irland. Maltesers sælges også i Danmark, i begyndelsen bare i udvalgte forretninger (blandt andet blev de i en periode solgt i IKEA), men sommeren 2005 begyndte også større dagligvarebutikker (som for eksempel Rema 1000) at føre produktet. Maltesers fås i poser af plast, i større papæsker og i diverse andre pakninger (f.eks i en bøtte).

Maltesers blev lanseret af Forrest Mars Sr. i 1936, under navnet "Energy Balls".

Maltesers findes i forskellige versioner, blandt andet blev en version med hvidt chokolade, i stedet for mælkechokolade nyligt lanceret i Storbritannien. Maltesers fås også som kakaopulver (malt-drik med chokoladesmag). Diplom-Is lancerede i 2005 en is som hedder Maltesers. Denne består af vaniljeis med små malteserskugler indeni.

I Storbritannien og Irland, samt USA, omtaler tv-reklamerne Maltesers som "the lighter way to enjoy chocolate", de danske reklamer som kom i løbet af 2005 reklamerer med "chokolade på den lette måde".

I enkelte lande sælges en samling af små chokolader med forskellige produkter fra Mars, Inc. i en samleboks som hedder "Celebrations". I denne pakke findes en anden version af Maltesers som hedder "Teasers". Mars har gjort en markedsundersøgelse på af hvilke produkter i pakken, som folk synes bedst om, og da vandt Teasers med 30% af stemmene. Teasers er chokolade med små maltstykker spredt rundt indeni i chokoladen i stedet for den normale version, der det er en maltkerne dyppet i chokolade.

Eksterne links[redigér | rediger kildetekst]