Managerspil

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Broom icon.svgDenne side virker ikke som en encyklopædisk artikel
Du kan se hvad Wikipedia er og ikke er og hjælpe ved at omskrive den til en konkret og dokumenteret beskrivelse af fakta.
Broom icon.svgFormatering
Denne artikel bør formateres (med interne links, afsnitsinddeling o.l.) som det anbefales i Wikipedias stilmanual. Husk også at tilføje kilder!
Wikitext.svg

Managerspil er en spiltype, hvor spilleren køb, sælge, træne samt taktik omkring holdet indenfor en enkelt holdsportgren, der kan være baseret på virkelige data og rigtige hold.

Eksemple på Fodbold managerspil[redigér | redigér wikikode]

Hvis du f. eks spiller et spil baseret på den spanske fodbold liga, La Liga, og køber Lionel Messi for 12.000.000, så vil du tjene penge hver gang han laver en aktion der giver penge ifølge reglerne. Det er typisk mål, assist osv. Hvis Lionel Messi scorer et mål (værdisat til 100.000), så vil dit holds værdi stige 100.000 og samtidig vil Lionel Messi egen værdi stige med 100.000. Det hold der har den største værdi når spillet er slut, er vinderen af spillet.

I de fleste spil kan du lave transfers, så du imellem runderne kan skifte spillere ud du ikke mener vil gøre det godt i fremtiden. Det plejer at koste % antal procenter af den nye spillers værdi.

Eksemple på managerspil[redigér | redigér wikikode]