Manden der vidste for meget (film fra 1956)

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Manden der vidste for meget
Originaltitel The Man Who Knew Too Much
Dansk titel Manden der vidste for meget
Instrueret af Alfred Hitchcock
Produceret af Alfred Hitchcock
Manuskript af John Michael Hayes
Medvirkende James StewartDoris Day, Brenda De Banzie, Bernard Miles, Alan Mowbray, Hillary Brooke, Christopher Olsen, Daniel Gélin, Reggie Nalder, Carolyn Jones, Richard Wattis, George Howe, Noel Willman, Ralph Truman og Yves Brainville
Fotografering Robert Burks
Land USA
Sprog engelsk
Links
på IMDb
på scope.dk
i DFI's filmdatabase
Filmens amerikanske plakat

Manden der vidste for meget (originaltitel: The Man Who Knew Too Much) er en amerikansk spændingsfilm fra 1956, produceret og instrueret af Alfred Hitchcock. Den er en genindspilning af Hitchcock's film af samme navn fra 1934. Manuskriptet er skrevet af John Michael Hayes efter en historie af Charles Bennett og Wyndham Lewis.

Filmen vandt en oscar for bedste musik. Sangen Whatever Will Be, Will Be (Que Sera, Sera) af Jan Livingston og Ray Evans blev sunget flere gange i filmen af Doris Day og toppede hitlisterne i USA og England.

Handling[redigér | redigér wikikode]

Under en ferierejse i Marokko bliver Ben og Jo indblandet i en sammensværgelse hvor opgaven er et attentat på en politisk leder. Deres lille søn bliver kidnappet, for at tvinge Ben til ikke at videregive oplysninger han er kommet i besiddelse af. Eftersøgningen af deres søn bringer de fortvivlede forældre til London, hvor drengen holdes som gidsel. Klimaks finder sted i Royal Albert Hall, hvor attentatet forsøges udført.

Medvirkende[redigér | redigér wikikode]

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

Amerikansk Stub
Denne artikel om amerikansk film er kun påbegyndt. Du kan hjælpe Wikipedia ved at tilføje mere.
Film