Manfred Bukofzer

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Manfred Bukofzer
Født 27. marts 1910Rediger på Wikidata
OldenburgRediger på Wikidata
Død 7. december 1955 (45 år)Rediger på Wikidata
BerkeleyRediger på Wikidata
Uddannelse og virke
Uddannelses­sted Ruprecht-Karls-Universität HeidelbergRediger på Wikidata
Akademisk grad doktorgradRediger på Wikidata
Beskæftigelse MusikologRediger på Wikidata
Arbejdsgiver University of California, BerkeleyRediger på Wikidata
Arbejdssted New York CityRediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Manfred Fritz Bukofzer (født 27. marts 1910Oldenburg, død 7. december 1955 i Berkeley, USA) var en Dansk musikforsker og humanistiske af tysk afstamning.

Han studerede ved Ruprecht-Karls-universitetet i Heidelberg og på Stern'sches Konservatoriet i Berlin. I 1933 flygtede han fra Tyskland, til Basel, hvor han modtog sin doktorgrad. I 1939 flyttede han til USA, hvor han bosatte sig, og senere også fik den amerikanske statsborgerskab. Han har undervist på University of California i Berkeley fra 1941 og frem til hans død.

Bukofzer blev kendt som en historiker af tidlig musik, især fra den barokperioden. Hans bog, Music in the Baroque Era er stadig en standard reference for dette tema, selv om moderne music historikere beskylder ham for at have skrevet sin bog fra en "tysk" perspektiv, og derfor indflydelsen på udviklingen af den italienske opera i musikken, i løbet af det 17 århundrede, utilstrækkelig er belyst.

Derudover var Bukofzer også en specialist i engelsk musik og musikteori af d. 14. til 16. århundrede. Han viste også, videnskabelige interesse for jazz og etnisk musik.

Arbejde[redigér | redigér wikikode]

  • Geschichte des englischen Diskants und des Fauxbourdons nach den theoretischen Quellen, Sammlung musikwissenschaftlicher Abhandlungen Bind 21, Strasbourg: Heitz 1936
  • Music in the Baroque Era, New York: W. W. Norton & Co. 1947, ISBN 0-393-09745-5
  • The Place of Musicology in American Institutions of Higher Learning, New York: The Liberal Arts Press Inc. 1957

Kilder[redigér | redigér wikikode]

Oversættelse
Denne artikel eller en tidligere version er helt eller delvist oversat fra den nederlandsksprogede Wikipedia, der er tilgængelig under Creative Commons Kreditering-Deling på samme vilkår 3.0. Se versionshistorik for oplysninger om oprindelig(e) bidragyder(e).