Mara Salvatrucha

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Et bandemedlem med bandens navn tatoveret.

Mara Salvatrucha refererer til store bander, som laver kriminelle handlinger i Centralamerika og USA. Navnet er ofte forkortet til MS-13, Mara eller MS, og de fleste medlemmer kommer fra El Salvador, Honduras og andre centralamerikanske lande.

Mara Salvatrucha-banderne består af små sammenslutninger opererende fra forskellige steder i USA og Centralamerika. Man mener at der er over 70.000 medlemmer verden over.[1] MS's kriminelle aktiviteter inkluderer både narkosmugling og -handel, salg af våbendet sorte marked, menneskesmugling, lejemord, tyveri og overfaldtjenestemænd. I USA har banden primært været repræsenteret i Washington D.C., Miami og det sydlige Californien.

Historie[redigér | redigér wikikode]

Mara Salvatrucha er oprindeligt fra Los Angeles, Californien i 1972 af salvadoranske immigranter. Man mener at ordet "Mara" kommer fra det spanske ord for "krigsmyre", mens "Salvatrucha" er spansk slang for "Salvadoraner".

Navnet "Mara Salvatrucha" kan på dansk oversættes til "salvadoranske krigsmyrer".

For at kunne blive medlem af MS-13 skal man overleve 13 sekunders tæsk af sine nye bandekammerater. Kvinder, som udgør ca. 20% af medlemmerne, kan dog komme igennem ved enten at overleve samme behandling som mændende, eller ved at lade sig gruppevoldtage af flere af bandens nuværende medlemmer.

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

Question book-4.svg Der er få eller ingen kildehenvisninger i denne artikel. Du kan hjælpe ved at angive kilder til de påstande som fremføres i artiklen.
    • ^ [1]"MS13 Profile". www.insightcrime.org. Insight Crime. Hentet 22 Maj 2016.