Marc Perera Christensen

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Marc Perera Christensen
Marc perera christensen.jpg
Personlige detaljer
Født 26. april 1979
Politisk parti Det Konservative Folkeparti
Uddannelse Markedsføringsøkonom
Beskæftigelse 2. Viceborgmester, byrådsmedlem i Aarhus Kommune
Politisk leder af Konservative i Aarhus
Links
www.marcpc.dk
Informationen kan være hentet fra Wikidata.

Marc Perera Christensen (født 26. april 1979) er politisk leder af De Konservative i Aarhus, nuværende 2. viceborgmester i Aarhus, medlem af magistrat og tidl. Rådmand for Kultur- og Borgerservice. Han er student fra Aarhus Katedralskole og Markedsføringsøkonom fra Århus Købmandsskole. Marc Perera Christensen arbejder privat som konsulent.

Marc Perera Christensen er adoptivbarn fra Sri Lanka. Han var kun et par måneder gammel, da hans forældre Else og Kaj Christensen hentede ham til Danmark – nærmere bestemt til Stavtrup uden for Aarhus."[1] Marc Perera Christensen er gift med socialrådgiver Malene Hedegaard Christensen, de har ingen børn.

Politisk karriere[redigér | redigér wikikode]

Marc Perera Christensen har været medlem af De Konservative og Konservativ Ungdom siden 1998 og startede sin politiske karriere i Konservativ Ungdom, hvor han fra 2000-2002 var formand for lokalafdelingen i Aarhus. Fra 2002-2005 var han medlem af Konservativ Ungdoms Forretningsudvalg, heraf det sidste som næstformand.

I 2005 blev han valgt som nr. 2 på den konservative byrådsliste, men opnåede ikke valg, da De Konservative kun fik ét mandat i Aarhus Byråd [2]. Han blev dog medlem af Aarhus Byråd den 8. marts 2006, da Poul B. Skou trak sig. Ved kommunalvalget i 2009 var Marc Perera Christensen spidskandidat [3] for De Konservative i Aarhus, og partiet opnåede 3 mandater [4], ligesom Marc Perera Christensen opnåede et personligt stemmetal på 5.847 og dermed tredjeflest i Aarhus Kommune [5]. Som en del af konstitueringsaftalen blev Marc Perera Christensen Rådmand for Kultur- og Borgerservice i Aarhus Kommune [6].

Ved kommunalvalget i 2013 gik Det Konservative Folkeparti tilbage, og måtte derfor afgive et mandat. Marc Perera Christensen genvalgtes til byrådet med et personligt stemmetal på 4.085 stemmer. Sammen med ham valgtes forretningsmand Steen Stavnsbo. Marc Perera Christensen blev ved valget 2. viceborgmester og medlem af Aarhus Kommunes Magistrat. Marc Perera Christensen er formand for Aarhus Kommunens Internationaliseringsudvalg, medlem af Børn-og Unge udvalget, beskæftigelsesudvalget.

Derudover sidder Marc Perera Christensen i Internationalt Udvalg i Kommunernes Landsforening. Via dette udvalg sidder han som fastmedlem af "Det Europæiske Regionsudvalg" i Bruxelles. Posterne i KL overtog Marc Perera Christensen efter Søren Pape Poulsen da denne blev partiformand for Det Konservative Folkeparti i august 2014.

Eksterne kilder/henvisninger[redigér | redigér wikikode]

Referencer[redigér | redigér wikikode]

Dansk Stub
Denne artikel om en dansk politiker er kun påbegyndt. Du kan hjælpe Wikipedia ved at tilføje mere.
Politiker