Maria da Glória af Orléans og Bragança

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Maria da Glória af Orléans og Bragança
Født 13. december 1946 (76 år)
Petrópolis, Rio de Janeiro, Brasilien Rediger på Wikidata
Far Pedro Gastão af Orléans og Bragança Rediger på Wikidata
Mor Maria de la Esperanza af Bourbon-Begge Sicilier Rediger på Wikidata
Søskende Pedro Carlos af Orléans og Bragança Rediger på Wikidata
Ægtefæller Ignác Medina Frenández z Cordoby (fra 1985),
Alexander af Jugoslavien (1972-1985) Rediger på Wikidata
Børn Peter, arveprins af Jugoslavien,
Filip Karađorđević af Jugoslavien,
Aleksandar Karađorđević af Jugoslavien,
Maria de la Blanca de Medina y Orleans-Braganza,
Luna de Medina y Orleans-Braganza Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Maria da Glória de Orleans-Braganza, hertuginde af Segorbe (portugisisk: Dona Maria da Glória Henriqueta Dolores Lúcia Miguela Rafaela Gabriela Gonzaga de Orléans e Bragança e Bourbon, princesa de Orléans e Bragança, duquesa de Segorbe, condesa de Rivadavia, spansk: María de la Gloria de Orleans-Braganza y Borbón-Dos Sicilias, duquesa de Segorbe) (født 13. december 1946 i Petrópolis, ved Rio de Janeiro i Brasilien) er en brasiliansk født prinsesse, der blev titulær jugoslavisk kronprinsesse, og som senere blev titulær spansk hertuginde.

Hun er tipoldedatter af kejser Pedro 2. af Brasilien og tiptipoldedatter af kong Ludvig-Filip af Frankrig. Hun er kusine til kong Juan Carlos af Spanien.

Første ægteskab[redigér | rediger kildetekst]

I 1972 giftede Maria da Glória sig med Alexander af Jugoslavien (født 1945). Før monarkiet blcv afskaffet i slutningen af 1945, havde han kortvarigt været kronprins. I kraft af dette ægteskab blev Maria da Glória titulær jugoslavisk kronprinsesse. Parret blev skilt i 1985. Maria og Alexander fik tre sønner:

Andet ægteskab[redigér | rediger kildetekst]

I 1985 giftede Maria da Glória sig med den spanske adelsmand Ignacio de Medina y Fernández de Córdoba, der har flere adelige titler, bl.a. er han den 19. hertug af Segorbe.

Parret har to døtre.

Forfædre[redigér | rediger kildetekst]

Maria da Glória er tipoldedatter af Ludvig Karl af Orléans, hertug af Nemours, Pedro 2. af Brasilien, Ferdinand 2. af Begge Sicilier, Ferdinand Filip af Orléans, hertug af Chartres, Helene af Mecklenburg-Schwerin og Antoine, hertug af Montpensier.

Hun er desuden tiptipoldedatter af Ludvig-Filip af Frankrig, Pedro 1. af Brasilien, Maria Leopoldina af Østrig, Frans 1. af Begge Sicilier, Karl af Østrig (1771-1847), Leopold 2. af Toscana, Maria Antonia af Begge Sicilier (1814–1898), Frederik Ludvig af Mecklenburg-Schwerin og Ferdinand 7. af Spanien.

Referencer[redigér | rediger kildetekst]

Der er for få eller ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem. Du kan hjælpe ved at angive troværdige kilder til de påstande, som fremføres i artiklen.

Weblinks[redigér | rediger kildetekst]

KroneSpire
Denne artikel om en kongelig eller fyrstelig person er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Biografi