Spring til indhold

Marko Marković

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Marko Marković
Marko Marković
Information
FødtMarko Marković
29. februar 1988 (36 år)
Surdulica, Serbien Rediger på Wikidata
GenreVerdensmusik
Balkan brass
Instrumenter
Trompet
Flygelhorn

Marko Marković (serbisk: Марко Марковић; 29. februar 1988) er en serbisk trompetist og flygelhornist, der efterfølger sin far Boban Marković som leder af brassbandet Boban i Marko Marković Orkestar. Med dette band og takket være flere filmoptrædener er Marko Marković blevet en af de mest succesrige repræsentanter for roma-blæsemusik fra Balkan.

Markovićs roma-familie er en traditionsrig musikerfamilie fra Serbien.[1] Som søn af Serbiens mest berømte trompetist begyndte Marko Marković allerede at spille trompet som ganske lille. Efter de første optrædener med sin fars band i en alder af 13, overtog han gradvist ledelsen af bandet, som han officielt overtog på sin 18-års fødselsdag. Efter optræden i den ungarske spillefilm "Usti Opre" fra 2005, spillede han i 2006, i den af hovedsageligt musikerbesatte film "Guča! – The Distant Trumpet", hovedrollen som en und romamusiker ved Guča Trompetfestivalen.

Kildehenvisninger

[redigér | rediger kildetekst]
  1. ^ "Boban Markovic Orkestar" (tysk). laut.de. Hentet 1. juni 2011.
TrompetistSpire
Denne biografi om en trompetist er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Biografi
SerbienSpire
Denne artikel relateret til Serbien er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Artikelstump