Mars Incorporated

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Disambig bordered fade.svg For andre betydninger af ordet Mars, se Mars.
Mars Incorporated
Mars Inc logo 2019.svg
Mars Incorporated, Veghel, Netherlands, 2013.jpg
Virksomhedsinformation
Selskabsform Aktieselskab
Branche Fødevarer
Grundlagt 1911
Grundlægger John Mars
Hovedsæde McLean Virginia USA USA
Produkter Chokolade
Ris
Regnskab
Omsætning 35 milliarder USD (2017)
Organisation
Antal ansatte
80.000 (2017)
Eksterne henvisninger
www.mars.com

Mars Incorporated en verdenskendt fabrikant af konfekture, dyremad og andre fødevarer. I 2015 omsatte Mars Incorporated for 33 milliarder amerikanske dollars, og er af Forbes rangeret som det sjette største private firma i USA. Koncernen blev startet i 1911 og har sit hovedkvarter i McLean, Virginia i USA.

28. april 2008 meddeltes, at firmaet for 23 mia $ overtager tyggegummifirmaet Wrigleys. Herefter vil Mars Inc. overhale britiske Cadbury Schweppes som verdens største konfektureproducent.[1].selskabet er kendt for at producere kattemaden Whiskas, hundemaden Pedigree, samt Uncle Ben's. Selskabet er ejet af Mars-familien hvilket gører det til et af USAs største familieejede virksomheder.

Mars Limited[redigér | rediger kildetekst]

Mars Limited er navnet på den britiske gren af Mars, Inc. Selskabet har hovedkvarter i Slough i England. Mars Limited producerer nogle chokoladebarer som ikke produceres i Mars, Inc. (blandt andet Maltesers og Tunes).

Chokoladen som i USA sælges som Milky Way Sælges i Europa som Mars.Den europæiske Milky Way, sælges i USA som 3 Musketeers.Chokoladen som tidligere hed Mars i USA, er nu omdøbt til Snickers Almond Bar, og sælges ikke i Europa.

Masterfoods[redigér | rediger kildetekst]

Masterfoods Incorporated er ejer af mange kendte brands.

Eksterne referencer[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ "Mars buying gum maker Wrigley with financing from Buffett". Arkiveret fra originalen 1. maj 2008. Hentet 11. februar 2022.