Martin Skriver

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Martin Palme Skriver
Martin Skriver under Eurovision Song Contest 2016.
Personlig information
Født 28. oktober 1986 (37 år)
Danmark
Nationalitet Danmark Dansk
Bopæl København
Partner Lea Palme Skriver
Beskæftigelse Artistic Director, Skuespiller, Sanger, Sangskriver
Roller Keld Heick i Musicalen Seebach
Eksterne henvisninger
www.ahacreations.com

Martin Palme Skriver (født 28. oktober 1986) er en dansk skuespiller, sanger og sangskriver. Han var bl.a. med i popgruppen Lighthouse X, der med sangen "Soldiers of Love" i 2016 vandt Dansk Melodi Grand Prix. Siden 2022 har været Artistic Director i musicalteaterudvikling, -produktion og -forlagsvirksomheden AHA Creations.

Karriere[redigér | rediger kildetekst]

Skriver er uddannet fra Den Danske Scenekunstskole, Musicalakademiet i Fredericia (2013). Allerede inden uddannelsen blev Skrivers professionelle karriere skudt i gang med forestillingerne "High School Musical" og den Reumert-vindende High School Musical 2Fredericia Teater. Derudover har han blandt andet medvirket i Fredericia Teaters stærkt roste opsætning af Den Lille Havfrue, Klokkeren Fra Notra Dame og Seebach, Odense Teaters Det bare mænd samt EvitaDet Ny Teater.

Fra 2012 - 2016 var Martin en del af den danske popgruppe Lighthouse X, der udover Skriver bestod af Søren Bregendal og Johannes Nymark. I februar 2015 udgav bandet EP’en Lighthouse X og fulgte i august op med den engelsksprogede single, "It’s A Brand New Day". Gruppens formål var at støtte børn og unge, som har det svært. Det gjorde de bl.a. ved et tæt samarbejde med organisationerne Børnehjertefonden, Julemærkefonden og Børn, Unge og Sorg.

Tegnefilm[redigér | rediger kildetekst]

  • Fresh Beat Band of Spies - "Twist" (Dansk Stemme)

Diskografi[redigér | rediger kildetekst]

med Lighthouse X[redigér | rediger kildetekst]

Eksterne kilder og henvisninger[redigér | rediger kildetekst]