Martin Skriver

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Martin Skriver
ESC2016 - Denmark Meet & Greet 10.jpg
Martin Skriver under Eurovision Song Contest 2016.
Personlig information
Født 28. oktober 1986 (36 år)
Danmark
Nationalitet Danmark Dansk
Bopæl København
Partner Lea Palme Skriver
Beskæftigelse Skuespiller, Sanger, Sangskriver
Roller Keld Heick i Musicalen Seebach

Martin Palme Skriver (født 28. oktober 1986) er en dansk skuespiller, sanger og sangskriver. Han var bl.a. med i popgruppen Lighthouse X, der med sangen "Soldiers of Love" i 2016 vandt Dansk Melodi Grand Prix.

Karriere[redigér | rediger kildetekst]

Skriver er uddannet fra Den Danske Scenekunstskole, Musicalakademiet i Fredericia (2013). Allerede inden uddannelsen blev Skrivers professionelle karriere skudt i gang med forestillingerne "High School Musical" og den Reumert-vindende High School Musical 2Fredericia Teater. Derudover har han blandt andet medvirket i Fredericia Teaters stærkt roste opsætning af Den Lille Havfrue, Klokkeren Fra Notra Dame og Seebach, Odense Teaters Det bare mænd samt EvitaDet Ny Teater.

Siden 2012 har Martin været en del af den danske popgruppe Lighthouse X, der udover Skriver består af Søren Bregendal og Johannes Nymark. I februar 2015 udgav bandet EP’en Lighthouse X og fulgte i august op med den engelsksprogede single, "It’s A Brand New Day". Gruppens formål er at støtte børn og unge, som har det svært. Det gør de bl.a. ved et tæt samarbejde med organisationerne Børnehjertefonden, Julemærkefonden og Børn, Unge og Sorg.

Tegnefilm[redigér | rediger kildetekst]

  • Fresh Beat Band of Spies - "Twist" (Dansk Stemme)

Diskografi[redigér | rediger kildetekst]

med Lighthouse X[redigér | rediger kildetekst]

Eksterne kilder og henvisninger[redigér | rediger kildetekst]