Mary Fonden

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Mary Fonden
Mary, Crown Princess of Denmark (2010).jpeg
H.K.H. Kronprinsesse Mary er fondens formand.
Generelle informationer
Type Fond
Interesse Social isolation
Hjemsted Danmark Amalienborg, København
Grundlagt 11. september 2007; 15 år siden (2007-09-11)
Formand H.K.H. Kronprinsesse Mary
Eksterne henvisninger
www.maryfonden.dk
CVR-nummer 29719357 Rediger på Wikidata

Mary Fonden er en fond, der har til formål at yde bistand til formål at forebygge og afhjælpe social isolation. Fondens formand er Kronprinsesse Mary.

Baggrund[redigér | rediger kildetekst]

Initiativet til Mary Fonden daterer tilbage til maj 2004, hvor 1,1 mio. kr. blev indsamlet i Danmark og Grønland og skænket som en gave i anledning af Kronprinsparrets bryllup.

I 2006 tog Hendes Kongelige Højhed Kronprinsesse Mary de første skridt mod den nuværende fond og stiftede "Mary Fonden – H.K.H. Kronprinsesse Marys Fond".

Størstedelen af inspirationen er hentet fra Kronprinsessens sociale arbejde med protektioner, hvorigennem det er blevet tydeliggjort, at social isolation spiller en særlig rolle i mange af problemstillingerne. Dertil kommer inspirationen fra andre fonde rundt om i verden.

Formål[redigér | rediger kildetekst]

Mary Fondens grundtanke er, at alle har ret til at høre til. Formålet er beskrevet i fundatsen:

"Fondens formål er at virke til gavn for børn, voksne og familier, hvor miljø, arv, sygdom eller andre forhold har resulteret i, at den enkelte føler sig socialt isoleret eller ekskluderet. Fonden skal gennem opfyldelse af formålet søge at give den enkelte et bedre liv, tilhørsforhold og fællesskab samt fremme tolerance overfor forskellighed og skabe håb".
Citat Mary Fondens grundtanke er, at alle har ret til at høre til.

Vores formål er at forebygge og afhjælpe social isolation, fremme tolerance og forståelse for forskellighed og skabe håb.

Citat

Fri For Mobberi[redigér | rediger kildetekst]

Mary Fonden og Red Barnet har i samarbejde skabt Fri For Mobberi som skal forebygge mobning i vuggestue, dagpleje, børnehaven og 0.-3. klasse.

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]