Mary Jane Watson

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Disambig bordered fade.svg For alternative betydninger, se Mary Jane (flertydig). (Se også artikler, som begynder med Mary Jane)
Mary Jane Watson
Kirsten Dunst Cannes.jpg
Information
Skabt af John Romita, Sr., Stan LeeRediger på Wikidata
Spillet af Shailene Woodley, Kari Wahlgren, Tara Strong, Kirsten DunstRediger på Wikidata
Arbejde Teaterskuespiller, skuespiller, model, tv-værtRediger på Wikidata
Tilhørs­forhold Screen Actors Guild, Stark Industries, Actors' Equity Association med flereRediger på Wikidata
Ægtefælle Spider-ManRediger på Wikidata
Partnere Harry Osborn,
Spider-ManRediger på Wikidata
Børn Spider-Girl,
Benjamin Richard ParkerRediger på Wikidata
Statsborgerskab USARediger på Wikidata
Sprog EngelskRediger på Wikidata
Religion KristendomRediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Mary Jane Watson er en fiktiv birolle, som medvirker i tegneserien Spider-Man, publiseret af Marvel Comics. Figuren optræder i de fleste Spider-Man sammenhænge, som henholdsvis ven, kæreste og i visse fortsættelser som kone (som Mary Jane Watson-Parker) til hovedpersonen, Peter Parker. Skabt af Stan Lee og tegneren John Romita, Sr., efter et par mindre optrædner og referencer, medvirkede hun som fuldt og fast i The Amazing Spider-Man #42 (november 1966).

Hun er afbilledet som en smuk grønøjet rødhåret pige, og har næsten altid været primære kærlighed af Spider-Mans alter ego, Peter Parker, i hvertfald i de sidste 20 år, trods stor konkurrence fra Gwen Stacy og Black Cat. Mary Janes relative fortid kunne først opleves i Amazing Spider-Man #259 og var helt færdiggjort i Gerry Conways grafiske roman The Amazing Spider-Man: Parallel Lives (januar 1990).

I dag bliver Mary Jane set som en vigtig del i Spider-Man sammenhænge og har været portrateret i de fleste slags underholdningskategorier. Hun har endda været hovedrollen i en del tegneserier og romaner, tilegnet unge piger. Skuespilleren Kirsten Dunst har spillet hende i de 3 film i Spider-Man-trilogien.