Mary Welsh Hemingway

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg

Mary Welsh Hemingway (5. april 190826. november 1986) var en amerikansk journalist og fjerde kone til forfatteren Ernest Hemingway.

Tidlige liv[redigér | redigér wikikode]

Født 1908 i Minnesota som datter af en skovarbejder. I 1932 giftede hun sig for første gang med Lawrence Miller Cook, en skuespilelev fra Ohio, som hun dog hurtigt blev skilt fra. Mary flyttede til Chicago og fik et job ved avisen Chicago Daily News. Hendes næste job var ved den britiske avis The London Daily Express. Hun opholdt sig i London under 2. verdenskrig og blev i denne periode gift med den australske journalist Noel Monks. I 1944 mødte hun forfatteren Ernest Hemingway, med hvem hun indledte en affære. I 1945 blev hun skilt fra Noel Monks og året efter giftede hun sig med Hemingway.

Ægteskabet med Hemingway[redigér | redigér wikikode]

Hun levede med Ernest Hemingway på Cuba og Key West, Florida, og til sidst i Ketchum, Idaho. Ved mandens død i 1961 blev hun litterær eksekutor for hans forfatterskab og stod for at redigere og udgive endnu ikke afsluttede værker som f.eks. A Moveable Feast. Hendes rolle som litterær eksekutor, blev genstand for stor debat, da flere anklagede hende for at pille ved strukturen og handlingen i det publicerede materiale, specielt omkring Ernest Hemingways forhold til sine første koner.

I 1976 udgav hun sin selvbiografi How It Was[1] og ti år senere i 1986 afgik hun ved døden.

Fodnoter[redigér | redigér wikikode]

  1. Hemingway, Mary Welsh: How it Was, Los Angeles 1976.

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]