Mastodonterne

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Disambig bordered fade.svg For alternative betydninger, se Mastodont.

Mastodonterne er en teatergruppe med hjemsted i Hillerød. Gruppen opfører både børne- og voksenforestillinger og har siden år 2000 været et af de best sælgende teatre i Danmark[kilde mangler] med omkring 50.000 solgte billetter hvert år[kilde mangler].

Historie[redigér | redigér wikikode]

Opstart[redigér | redigér wikikode]

Foreningen Mastodonterne blev dannet den 16. april 1988, af en gruppe venner der havde en fælles interesse for teater og sang. De første år af Mastodonternes liv havde foreningen hjemsted i Fredensborg-Humlebæk Kommune, men i 2004 blev teatertruppen hentet til Hillerød af daværende borgmester Nick Hækkerup, som kunne lokke med øvelokaler, værksted og lagerplads til gruppens efterhånden ret omfangsrige scenografi- og kostumelager til gengæld for, at truppen også opførte forestillinger i Hillerød Kommune.

Klokkeren fra Notre Dame[redigér | redigér wikikode]

I 1999 indledte Mastodonterne et tæt samarbejde med komponisten og sangskriveren Sebastian, der udover at instruere truppens forestillinger også komponerede en ny musicalKlokkeren fra Notre Dame – specielt til Mastodonterne. Den havde urpremiere i Cirkusbygningen i København i 2002 og gjorde gruppen landskendt.

I 2012 havde gruppen verdenspremiere på Dracula, som blev spillet i Tivolis Koncertsal

Mastodonternes opsætninger 1988 – 2020[redigér | redigér wikikode]

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

Kunst og kulturStub
Denne artikel om teater er kun påbegyndt. Hvis du ved mere om emnet, kan du hjælpe Wikipedia ved at udvide den.