McKayla Maroney

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
McKayla Maroney

Personlig information
Født McKayla Rose Maroney Rediger på Wikidata
9. december 1995 (28 år) Rediger på Wikidata
Long Beach, Californien, USA Rediger på Wikidata
Højde 160 cm Rediger på Wikidata
Uddannelse og virke
Beskæftigelse Tv-skuespiller, redskabsgymnast Rediger på Wikidata
Deltog i gymnastics at the 2012 Summer Olympics – women's vault Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.
McKayla Maroney under sit besøg i det Hvide Hus i 2012.

McKayla Rose Maroney (født 9. december 1995 i Aliso Viejo, Californien) er en amerikansk gymnast, der har vundet VM-guld tre gange samt guld og sølv ved OL i 2012. Hendes bedste discipliner er spring over hest og øvelser på gulv.

Maroney begyndte meget tidligt at dyrke gymnastik, og som blot 13-årig deltog hun første gang i det nationale mesterskab i gymnastik, hvor hun som bedste resultat fik en tredjeplads i spring over hest. Året efter blev hun nummer tre i den samlede konkurrence og vandt denne gang spring over hest, og senere på året var hun på det amerikanske hold til de panamerikanske mesterskaber, hvor hun vandt tre guldmedaljer (spring over hest, gulvøvelser og i holdkonkurrencen). I 2011 blev Maroney samlet toer ved de nationale mesterskaber, og hun var med på det amerikanske hold til VM, hvor hun vandt to guldmedaljer, henholdsvis i holdkonkurrencen og i spring over hest.

Maroney med sit "jeg er ikke imponeret"-udtryk, parodieret af Obama.

Med disse resultater var McKayla Maroney selvskrevet til det amerikanske hold ved OL i London, og også her vandt holdet guldmedaljen. Individuelt deltog Maroney på grund af en tåskade kun i spring over hest, hvor hun vandt sølv. Ved medaljeceremonien havde hun kortvarigt et ansigtsudtryk med munden lidt skæv som et udtryk for utilfredshed. Denne situation blev fotograferet og spredt på internettet under titlen "McKayla er ikke imponeret". Hun har senere selv gået med på spøgen og gentaget udtrykket ved forskellige lejligheder; mest kendt er, da hun sammen med OL-holdet blev modtaget af præsident Barack Obama i Det Hvide Hus, hvor Obama imiterede hendes udtryk, og billedet heraf er i lighed med det oprindelige blevet populært på internettet.

Ved VM i 2013 vandt Maroney igen guldmedalje i spring over hest, lige som hun ved de nationale mesterskaber sejrede i samme disciplin samt øvelser på gulv.

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]