MediaWiki:Accountcreatedtext

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Velkommen  Guide  Snydeskema  Hjælp  Ofte stillede spørgsmål  Øvrige spørgsmål  Ordliste  Mentorprogrammet  Nybegynderforum  Teknisk forum  Opslagstavle

Velkommen til Wikipedia!

Contactus-wmcolors.svg

Det er rart at have dig med om bord. Vi er glade for, at du ønsker at hjælpe med udviklingen af denne encyklopædi. Vi håber, at du vil nyde din deltagelse i Wikipedias fællesskab lige så meget som vi gør. At bidrage med viden er en stor og vigtig opgave og jo flere vi er, jo bedre. Som ny bidragyder kan du hurtigt føle dig overvældet af projektets størrelse og tilsyneladende kompleksitet, men bare rolig. Det bliver nemmere og mere klart med tiden. Hvis du føler, at du har brug for hjælp, står der erfarne Wikipedianere til din rådighed, så du kan lære grundretningslinjerne i projektet at kende. Vi har valgt at vise nogle ressourcer nedenfor som kan hjælpe din start. Held og lykke, og god fornøjelse --Wikipedias brugere

Som en indføring til redigering i Wikipedia kan du med det samme gå i gang med at læse vores Guide, hvor du får en introduktion til de grundlæggende redigeringsfunktioner.


At finde rundt

For at forstå Wikipedia skal du i første omgang være klar over, at Wikipedia består af to slags sider:

1. Sider, der er en del af encyklopædien selv, dvs. alle wikipedias artikler.

For at finde rundt i encyklopædien er det nemmeste blot at udføre en søgning i søgeboksen til venstre.

2. Sider, der er en del af fællesskabet (brugt af bidragyderne til at hjælpe med opbygningen og vedligeholdelsen af encyklopædien).

Wikipedias fællesskabssider er blandt andet instruktioner, hjælpesider, politikker, normer, diskussioner, steder man kan lave anmodninger, sider man kan rapportere problemer på samt brugersider. Denne side er et eksempel på en sådan slags side. Disse er alle sider, vi bruger til at udvikle encyklopædien og til at kommunikere med hinanden på den mission. Her er en oversigt, du kan bruge til at finde rundt i fællesskabet:
Wikipedia:Forside - Wikipedias knudepunkt. Siden har links til det meste, og her er også enkelte råd til redigeringen af Wikipedia.

Integrerede projekter

Presa de decissions.png
Mentorprogrammet

Vores "regler"

Overordnet set kan man sige, at Wikipedias regler er defineret af sund fornuft. Du behøver med andre ord som nybegynder ikke sætte dig ind i alle regler og normer for at skrive på Wikipedia. Det handler om at bruge sin sunde fornuft. Det er dog en meget god ide kort at kigge på disse fem overordnede regler.

Disse sider er vigtige og kan hjælpe dig -- men fortvivl ikke, når du laver fejl for første anden tiende syttende gang! - det er ganske normalt.


Hvis du har brug for hjælp...

Der er to generelle måder at få hjælp på Wikipedia på: selvhjælp og assistance...

Selvhjælp involverer at læse hjælpe- og instruktionssiderne som denne på Wikipedia. Nogle meget informative selvhjælpssider er:

Hvis du går i stå, bliver forvirret eller omtåget, er der assistance til rådighed på Wikipedias nybegynderforum og anmodningssider - brug disse når selvhjælp ikke har givet dig et svar:

Der er også lister over brugere, der vil hjælpe dig: