Melbolle

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Oksekødsuppe med kød- og melboller

Melboller er en ingrediens i varme og kolde supper. De kan f.eks. være en del af hønse- eller oksekødssupper og de optræder hyppigt sammen med kødboller. De kan også findes i kolde frugtsupper eller bollemælk (varm mælk med store faste melboller), selvom begge dele næppe er udbredt i dag. De laves af en såkaldt opbagt dej, der er en dej uden gær bestående af hvedemel, smør/fedtstof, vand og æg.[1]

For at fremstille den opbagte dej til melboller røres melet med smeltet fedtstof og der tilsættes kogende vand. Når dejen er afkølet røres der æg i, melbollerne formes og koges i kort tid.[2][3][4]


Se også[redigér | redigér wikikode]

Kildehenvisninger[redigér | redigér wikikode]

  1. ^ Opslag melbolle i Fakstorp, Jørgen; Boyhus, Else-Marie, (red.) (1998), Gastronomisk Leksikon, Nordisk Forlag, ISBN 87-00-20284-3. 
  2. ^ Opbagte deje - www.Amo.dk
  3. ^ Opskrift 407. Melboller i Jensen, Kirsten Marie (2001), Frøken Jensens Kogebog (genoptryk af første udgave fra 1901), Gyldendalske Boghandel, Nordisk Forlag, ISBN 87-00-49946-3. 
  4. ^ Opskrift 'Meelboller' i Mangor, Anne Maria (1876), Mangors Kogebog for smaa huusholdninger, Online-kopi fra Wikisource, oprindeligt Forlaget af Boghandler Th. Lind.