Memorial Day

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Memorial Day er en helligdag i USA, hvor man mindes dem, som er faldet under tjeneste i landets væbnede styrker.[1] Helligdagen afholdes hvert år den sidste mandag i maj.[2] Mange mindes også bare dem man har mistet gennem tiden, som ikke nødvendigvis døde under krigen.

Dagen stammer fra Decoration Day, som opstod efter Den Amerikanske borgerkrig i 1868, da Grand Army of the Republic (en organisation af nordstatsveteraner, der blev grundlagt i Decatur, Illinois), etablerede den som en dag, hvor nationen kunne udsmykke krigsgravene med blomster. I Nord- og Sydstaterne havde man oprindeligt forskellige dage til at mindes de faldne, men i 1900-tallet smeltede disse dage sammen, og Memorial Day blev efterhånden udvidet til at omfatte alle amerikanere, der er døde i militærtjeneste.[1]

Dagen markerer sædvanligvis begyndelsen på sommerferieperioden, mens Labor Day markerer dens afslutning.

Mange mennesker besøger kirkegårde og mindesmærker, navnlig for at ære dem, som er faldet i militærtjeneste. Mange frivillige placerer et amerikansk flag på hver grav på de nationale kirkegårde.

Memorial Day er en offentlig helligdag, og skoler, offentlige kontorer samt mange private virksomheder holder lukket.[3]

De ukendtes grav på Arlington National Cemetery

Referencer[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ a b "Memorial Day". United States Department of Veterans Affairs. Arkiveret fra originalen 16. januar 2016. Hentet 19. maj 2016.
  2. ^ 36 U.S.C. § 116
  3. ^ https://www.guide-usa.dk/memorial-day-amerikansk-helligdag-sidste-mandag-i-maj/
USA's historieSpire
Denne artikel om USA's historie er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
USA's historie