Michael Edwards

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Michael Edwards

Eddie "The Eagle" Edwards in Calgary 2017-03-05.jpg

Personlig information
Født 5. december 1963Rediger på Wikidata
CheltenhamRediger på Wikidata
Højde 173 cmRediger på Wikidata
Vægt 74 kgRediger på Wikidata
Uddannelse og virke
Uddannelses­sted De Montfort UniversityRediger på Wikidata
Beskæftigelse Skihopper, sangerRediger på Wikidata
Deltog i Vinter-OL 1988Rediger på Wikidata
Eksterne henvisninger
Michael Edwards' hjemmesideRediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Michael Edwards, bedre kendt som Eddie "The Eagle" Edwards, (født 5. december 1963 i Cheltenham, England) er en britisk skihopper. Han var den første til at repræsentere Storbritannien i olympisk skihop, hvilket fandt sted ved Vinter-OL 1988 i Calgary. Ved den lejlighed satte Edwards engelsk rekord på 73,5 meter.

Edwards blev kendt i offentligheden på grund af sin specielle stil og ikke særligt imponerende resultater. IOC og de øvrige bakkehoppere var dog ikke begejstrede, da de mente at han var med til at latterliggøre sportsgrenen. Dette medførte en regelændring, som blev døbt "Eddie the Eagle-reglen". Den indebar at olympiske deltagere fremover skal have deltaget i internationale konkurrencer og i disse ende blandt de 30 procent bedst placerede eller være blandt de 50 bedst rangerede i verden. Dette umuliggjorde i praksis, at andre kunne gentage hvad Edwards havde gjort og det betød at Edwards dermed ikke kvalificerede sig til de følgende olympiske vinterlege i Albertville og Lillehammer.

Edwards har sidenhen solgt filmrettighederne om sit liv til Steve Coogan, der forventes at komme til at spille hovedrollen i filmen.

Eksterne links[redigér | redigér wikikode]