Michael Maze

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Jump to navigation Jump to search
Michael Maze
Michael Maze.jpg
Personlig information
Fulde navn Michael John Maze
Født 1. september 1981 (37 år)
Danmark Faxe, Danmark
Sport
År aktive –2016
Sport Bordtennis
Klub Roskilde Bordtennisklub

Michael John Maze (født 1. september 1981 i Faxe) er en tidligere dansk venstrehåndet bordtennisspiller. Michael Maze er tidligere europamester i single. Han spillede normalt i både single og double for mænd. Han var siden 2006 en af verdens 20 bedste spillere, og målt på internationale resultater var han allerede i 2004 (dvs. i en alder af 22 år) Danmarks bedste bordtennisspiller gennem tiderne. Han har vundet medaljer ved både EM, VM og OL. Maze stoppede sin aktive karriere i marts 2016 på grund af tilbagevendende skader.

Resultater[redigér | redigér wikikode]

Single[redigér | redigér wikikode]

Det internationale gennembrud kom i 2004 med en overraskende sejr i den prestigefulde turnering Europa Top 12. Ved verdensmesterskabet maj 2005 i Shanghai vandt han ligeledes overraskende bronze efter en kvartfinalekamp mod kineseren Hao Shuai.

Maze vandt bronzemedalje ved EM 2007 i single. For tredje gang i sin karriere deltog Michael Maze ved OL, da han var med i singlerækken. Her tabte han dog sin første kamp i 16.-delsfinalen.

Som den eneste spiller fra Europa spillede Michael Maze sig mellem de bedst otte ved verdensmesterskaberne i Japan 2009.

Michael Maze er nr. 8 i verden. Hans bedste placering nogensinde.

Vandt EM 2009 i Stuttgart, med finalesejr over Werner Schlager, efter i semifinalen at have besejret den tredobbelte mester Timo Boll.

Double[redigér | redigér wikikode]

Efter at have vundet flere europæiske turneringer deltog Maze og Finn Tugwell som herredouble ved sommer-OL 2000, hvor de nåede kvartfinalen. Ved OL fire år efter vandt samme par bronze i herredouble.

Michael Maze blev i 2005 kåret til årets sportsperson i Danmark.

Kåret til årets spiller i Danmark 8 gange og yderligere 2 gange for hold.

Klubkarriere[redigér | redigér wikikode]

Michael Maze stillede op for Roskilde Bordtennisklub, som deltager i Champions League i 2008. Maze havde lavet en 4-årig kontrakt med klubben. I Roskilde spillede Michael Maze sammen med blandt andre Finn Tugwell, Allan Bentsen og Kasper Sternberg, der alle tre var en del af det danske bordtennislandshold.

Tidligere spillede han for den franske klub, Levallois Sporting Club, der fritstillede ham et år før kontraktudløb, så han kunne komme til Roskilde i deres elitesatning. [kilde mangler]

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]