Michael Schøt

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Question book-4.svg Der er for få eller ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem. Du kan hjælpe ved at angive troværdige kilder til de påstande, som fremføres i artiklen.
Michael Schøt
Født 6. marts 1980 (41 år)
Slagelse
Uddannelse og virke
Uddannelses­sted Sorø Akademis Kostskole,
Københavns Universitet Rediger på Wikidata
Beskæftigelse Standupkomiker, tekstforfatter
Arbejdsgiver Chili (magasin), Go' morgen P3, TV3, TV 2 Zulu, Nordisk Film Rediger på Wikidata
Eksterne henvisninger
Officiel hjemmeside
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Michael Schøt (født 6. marts 1980 i Slagelse) er en dansk standupkomiker og tekstforfatter, der er opvokset i Sorø. Han har været aktiv standupkomiker siden 1999, og er kendt for ofte at lave standup om politik. Siden 2014 har han hver uge uploadet en video med en tale, hvor han behandler aktuelle samfundsemner. Siden 2018 har han været medejer af Comedy Zoo i København.

Karriere[redigér | redigér wikikode]

Schøt er født i Slagelse, hvor han er vokset op. Han blev student i 1999 fra Sorø Akademis Kostskole. Herefter begyndte han at læse Rusland- og balkanstudier på Københavns Universitet efter sommerferien 1999, men han droppede ud samme år. Fra 2000 til 2002 arbejdede Schøt som redaktør på ungdomsmagasinet Chili. Han havde sin debut som standupkomiker i 1999 på Kulkafeen i København.

De følgende år var han ansat som skribent til produktioner på Nordisk Film, TV 3 (Parlamentet), DR (Go' Morgen P3) og TV 2 Zulu (Gintbergs Store Aften).

Michael Schøt er primært standupkomiker med politisk satire som omdrejningspunkt. Han har optrådt i tv-programmet Stand-up.dk i 2002, 2005, 2007 og 2009. I 2006 optrådte han på Bellevue Teatret med Jacob Tingleff, Omar Marzouk, Geo og Tobias Dybvad i comedyshowet Ordet Er Mit. I 2009 turnerede Michael Schøt i Danmark med comedy-showet De Udvalgte sammen med Brian Mørk, Anders Fjelsted, Tobias Dybvad og Christian Fuhlendorff. I 2009 og 2010 viste TV 2 Zulu Michael Schøts to oneman-standup-specials, som udkom på dvd under titlen uPolitisk korrekt i februar 2011.

Michael Schøt er en af de mest aktive på den københavnske standupscene – med ofte aktuelle emner – og han turnerer landet rundt mindst en gang om året på mindre klubber eller i større shows.[kilde mangler]

Schøt har deltaget i Talegaver til børn i 2005-2008 og efterfølgende i Comedy Aid hvert år fra 2009 og fremefter.

Som tekstforfatter har Schøt skrevet på TV3s Parlamentet, P3s Tjenesten, TV2 Zulus Gintbergs Store Aften, DR P3s Go' Morgen P3, DR2s Omars' Ark, P3s Den Løse Kanon. Han og Brian Mørk skrev og udviklede sæson 1 og 2 af Brian Mørk Show til TV2 Zulu. Han blev ansat som sketchforfatter på TV2s Live fra Bremen i 2. sæson og i sæson 4 erstattede han Casper Christensen som hovedforfatter. I 2011 udviklede Schøt og Lasse Rimmer programmet Den Blinde Vinkel til TV2.

Schøt deltager med mellemrum i andre programmer som ALOHA! på TV2, Den Blinde Vinkel på TV2 og han skrev jokes på politikerne Naser Khader og Villy Søvndal i TV3's Grillet.

Schøt valgte som en af de første (herudover Elias Ehlers og Christian Fuhlendorff) i Danmark at udgive sit one-man show Schøt Happens som online download på sin hjemmeside.

Fra 2014 har han været med i podcasten Verdens Bedste Filmklub med Lasse Rimmer som vært.

I 2018 købte han sammen med komikerne Thomas Hartmann, Dan Andersen, Torben Chris, Anders Fjelsted og Martin Bo Andersen Comedy Zoo i København af bookingbureauet FBI.[1][2]

Schøtministeriet[redigér | redigér wikikode]

Siden 2014 har Schøt lavet en såkaldt "nytugestale" hver fredag, hvor han fra det fiktive Schøtministeriet, behandlede aktuelle politiske emner som bl.a. den tidligere statsministers overforbrug i Tøj-sagen, salget af DONG, den Helle Thornings nye regering efter SF forlod den tidligere i forbindelse med salget af DONG, patentdomstolen, overenskomstforhandlingerne i 2018, Uffe Elbæk udmelding om at være statsministerkandidat og mødet mellem Donald Trump og Kim Jung-Un i 2018.

Hver video blev introduceret med et logo i stil med det, der benyttes af Finansministeriet, der indeholder billede af en kongekrone. I november 2014 blev han imidlertid bedt om at fjerne denne krone af Rigsarkivet, da han ikke var hofleverandør, hvilket han tog op i en video. Han brugte herefter det samme logo, men med en sønderskudt kongekrone. Han fortsatte efter at have fået en sponsoraftale med Comedy Zoo.

Schøtministeriet blev i første omgang uploadet på YouTube, men er siden blevet udgivet via Facebook og som podcast.

Filmografi[redigér | redigér wikikode]

Fjernsynsprogrammer[redigér | redigér wikikode]

Radioprogrammer[redigér | redigér wikikode]

Standup-shows[redigér | redigér wikikode]

Eksterne kilder/henvisninger[redigér | redigér wikikode]

Referencer[redigér | redigér wikikode]

  1. ^ Kendte komikere køber Comedy Zoo. TV2 Lorry. Hentet 30/10-2019
  2. ^ Komikere har købt kendt stand up-klub. Finans.dk. Hentet 30/10-2019