Michael Ulveman

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Michael Ulveman (født 1. august 1962 i København) er en dansk journalist og forfatter. Michael Ulveman er partner og stifter af KristiansenUlveman sammen med Michael Kristiansen, et rådgivningsfirma specialiseret i strategisk kommunikation.

Ulveman har en lang erfaring fra den politiske verden. Han har været pressechef for to af Danmarks statsministre, Poul Schlüter og Anders Fogh Rasmussen. I de seneste seks år har han beskæftiget sig med politik og medier på internationalt topniveau blandt andet som særlig rådgiver for NATOs generalsekretær, formand for NATOs arbejdsgruppe omkring strategisk kommunikation, gennem tilrettelæggelse og eksekvering af danske og internationale kampagner og gennem en nøglerolle i håndteringen af den største udenrigspolitiske krise siden 2. verdenskrig, Muhammedkrisen.

Derudover har Ulveman fungeret som rådgiver for Lars Nørholt i forbindelse med Børsens afsløringer af uregelmæssigheder i lampevirksomheden Hesalight[1], der viste sig at være en af de værste erhvervsskandaler i nyere tid[2], hvor adskillige pensionskasser tilsammen har tabt op til 750 millioner kroner[3] på et obligationslån som følge af omfattende bedrageri og svindel. Sagen endte med at Erhvervsstyrelsen forkastede regnskaberne, Hesalight blev erklæret konkurs, og Lars Nørholt blev sigtet af Bagmandspolitiet.[4]

Baggrund og karriere[redigér | redigér wikikode]

Ulveman er uddannet journalist og har en baggrund som chefredaktør, politisk redaktør samt korrespondent for Jyllands-Posten i Bruxelles og Washington D.C. Han har udgivet flere bøger og skrev blandt andet den banebrydende biografi om Poul Schlüter sammen med sin nuværende partner, Michael Kristiansen.

Privat[redigér | redigér wikikode]

Michael Ulveman er født i København, nu bosiddende i Skovshoved, en forstad nord for København. Han har to børn fra tidligere ægteskab og er i dag gift med journalist og tv-producent Tina Nikolaisen. Parret har 2 børn.

Forfattervirksomhed[redigér | redigér wikikode]

  • Medforfatter til bogen Poul Schlüter – en biografi (1992).
  • Medforfatter (med journalist Thomas Lauritzen) til bogen I spidsen for Europa (2003), om det danske EU-formandskab.

Kilder[redigér | redigér wikikode]