Michelle Karvinen

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Michelle Karvinen
Udskift dette billede.svg
Personlige data
Fulde navn Michelle Karvinen
Fødsels­dato 27. marts 1990 (32 år)
Fødested Rødovre, Danmark Danmark
Statsborger Danmark Danmark Finland Finland
Klubinformation
Højde 166 cm
Nuværende klub University of North Dakota
Trøjenummer 21 på det finske landshold.

Noter:

Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Michelle Karvinen (født den 27. marts 1990 i København) er en dansk/finsk ishockeyspiller som spiller på det finske landshold. På nuværende tidspunkt spiller hun på klubniveau i University of North Dakota, hun spillede 2009/2010 på Rødvovres U20-hold, hvor hun udelukkende spiller sammen med mænd. 2007-2009 spillede hun i Espoo Blues i Finland.

Karvinen fik sin ishockeyopdragelse i Rødovre, hvor hun bl.a. har spillet på det mandlige U20-hold og for Rødovres andethold i 1. division.[1] Hendes store talent var åbenlyst i en tidelig alder, og allerede som 14-årig fik hun den første henvendelse fra Finland og deltog som 16-årig i den første finske landsholdssamling.[2] Hun har valgt at spille på det finske landshold for at spille mod de bedste kvindelandshold i verden.

Karvinen var bedste spiller på det kvindelige finske ishockeylandshold, da Finland vandt OL-bronze i Vancouver. Og flere eksperter i Vancouver omtalte hende som bedste europæiske spiller i kvindernes OL-turnering. Hun gjorde sig blandt andet bemærket med et mål i bronzekampen mod Sverige.

Karvinen kunne efter OL være blevet den første kvinde i mændenes danske liga, Hun var udtaget til Rødovres herrehold og kunne dermed være blevet den første kvinde i Superisligaen, men drømmen om at spille i Nordamerika holdt hende ude. Kort før kampstart blev hun streget fra holdkortet da hun blev gjort opmærksom på at hvis drømmen om en karriere på et nordamerikansk collegehold skulle gå i opfyldelse, så må hun ikke have spillet så meget som et sekund i en professionel liga som den danske Superisliga.

Med en dansk mor og en finsk far har Karvinen statsborgerskab i begge lande. Hun havde således mulighed for at spille for Finland. Hendes far Heikki Karvinen udvandrede til Danmark i 1970'erne og har gennem mange år har været træner i Rødovre for både førsteholdet og adskillige ungdomshold. Han har også et dansk mesterskab med Rødovre. Hendes storebror Jannik spiller for Rødovre Mighty Bulls i Superisligaen og på det danske ungdomslanshold bl.a. ved U-20 VM i 2004, 2005 og 2006.

Meriter[redigér | rediger kildetekst]

  • OL 3Bronze medal icon.svg Bronze 2010
  • VM 3Bronze medal icon.svg Bronze 2011
  • VM 3Bronze medal icon.svg Bronze 2009
  • Finske mesterskab 1Gold medal icon.svg Guld 2008/2009
  • Finske mesterskab 1Gold medal icon.svg Guld 2007/2008

Statistik[redigér | rediger kildetekst]

Statistik fra eurohockey.net (Har p.t. kun statistik fra de mandlige hold hun har spillet på)

Referencer[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ Michelle fra Rødovre deltager ved sit tredje OL med Finland, dr.dk, 11. februar 2018, hentet 5. april 2019
  2. ^ Pige glæder sig til herredebut, bt.dk, 26. februar 2010, hentet 5. april 2019

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]