Middelalderparken

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Middelalderparken set fra Ekeberg.
Ruinerne fra det tidligere kongeslot
Broen ved indgangen til Middelalderparken fra Saxegaards port.

Middelalderparken er en park og bydel i Oslo, Norge. Parken blev etableret i år 2000 på Sørenga i den gamle del af byen. Den ligger omkring ti minutters gang fra Oslo Centralstation.[1] Parken ligger i det såkaldte middelalderpark-område, der også inkluderer Minneparken og Ladegården på nordsiden af Bispegata. I dette område er det ikke tilladt at opføre nye bygninger, da der findes ruiner og mange kulturminder i undergrunden.

I Middelalderparken ligger ruinerne af St. Clements Kirke, Mariakirken det tidligere kongeslot. I den vestlige ende af parken ligger en sø kaldet Tenerife. Søens ene bred er rekonstrueret så det stemmer overens med, hvor Oslofjordens kystlinje gik i middelalderen omkring år 1300.[2] Søen dækker et område på omkring 22 ha, der sammen med parkens areal på ca. 44 ha og området ved St. Clements Kirke på knap 5 ha. giver et samlet areal på 70 ha.[3]

Oslo Middelalderfestival[4] og Øyafestivalen[5] er to årlige begivenheder, der afholdes i Middelalderparken. Siden 2014 har Middelalderfestivalen dog foregår på Akershus slot.

Se også[redigér | redigér wikikode]

Referencer[redigér | redigér wikikode]

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

Koordinater: 59°54′12″N 10°45′44″Ø / 59.90333°N 10.76222°Ø / 59.90333; 10.76222

Norsk geografiStub
Denne artikel om Norges geografi er kun påbegyndt. Du kan hjælpe Wikipedia ved at tilføje mere.
Geografi