Minsc

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Minsc
Information
Første gang set Baldur's Gate
Skabt af James Ohlen
Lukas Kristjanson
Stemmelægger Jim Cummings[1]
Køn Mand
Arbejde Ranger
Neutral Good (Baldur's Gate), Chaotic Good (Baldur's Gate II)
Nationalitet Rashemen
(Forgotten Realms)

Minsc er en fiktiv person i Baldur's Gate-serien af Dungeons & Dragons-computerrollespil udviklet af BioWare. Han stammer fra pen-and-paper Dungeons & Dragons-historier afholdt af Baldur's Gate's hoveddesigner James Ohlen, og er senere blevet videreudviklet af spillenes hovedforfatter, Lukas Kristjanson. Minscs spildebut var i Baldur's Gate, hvor han var en rekrutteringsmulighed for ens spilfigurs gruppe af eventyrer. Han optræder også i efterfølgeren, Baldur's Gate II: Shadows of Amn, og udvidelsen, Baldur's Gate II: Throne of Bhaal, samt i kampagner relateret til titler, såsom genudgivelsen Baldur's Gate: Enhanced Edition udgivet af Atari. Minsc er stemmelagt af Jim Cummings i hans computerspilsoptrædener.[1]

I historiefortællingen, er Minsc en skaldet ranger fra landet Rashemen, med en karakteristisk lilla tatovering, der oprindeligt havde til opgave at fungere som livvagt for heksen Dynaheir som del af et "dajemma" (overgangsrite).[2] Da Dynaheir bliver taget til fange af gnolls, beder Minsc spilleren om hjælp til at komme hende til undsætning, hvorefter begge figurer vil være mulige rekrutteringsmuligheder. Senere bliver spillerens eventyrer fanget og Dynaheir bliver dræbt af magikeren Jon Irenicus, og i jagten på retfærdighed slutter Minsc sig til spilleren. Han beslutter sig senere under rejsen, for at finde sig en ny person at beskytte og valget falder på Aerie, som han beskytter som sin nye heks.

Han har et stærkt ønske om, at opretholde det gode og være heroisk, men med en ekstrem iver og til tider bersærkergang, forårsager det hans omgivelser at betragte ham som muligt sindsyg. Dertil kommer at han ledsages af sin kælehamster ved navn Boo, som han ofte konsultere. Minsc insisterer på at Boo i virkeligheden er en miniature giant space hamster – et væsen fra Spelljammer-serien, men mange mistænker den for at være en ganske almindelig hamster.

Minsc bliver af mange set som en af de mest populære NPC'ere i computerspil. Han blev en af de højest rangerende i en afstemning fra IGN og GameSpot.[kilde mangler]

Andre forbindelser til Minsc og Boo[redigér | redigér wikikode]

I filmen Ringenes Herre: Eventyret om ringen fra 2001, kan man et kort øjeblik se en grumt udseende person i the Prancing Pony Inn holde om en lille gnaver – muligvis en hyldest til Minsc og Boo.[kilde mangler]

I spillet Mass Effect 2 har man mulighed for at købe en space hamster til sin kahyt ombord på Normandy 2, som til forveksling ligner Boo. Yderligere siger Tali'Zorah "Go for the optics!" til sin kampdrone, som efterligner Minscs "Go for the eyes(...)"

I webtegneserien Megatokyo, har Largo en hamster som samvittighed, kaldet Boo – en hyldest til Baldur's Gate II som Rodney Caston var stor fan af.[kilde mangler]

Referencer[redigér | redigér wikikode]

  1. ^ a b Gale Research Company (2001). Contemporary Theatre, Film, and Television. University of Michigan: Gale Research Co. s. 100. ISBN 0-7876-5108-7. 
  2. ^ Lukas Kristjanson: Interview: Minsc fra Internet Archives Wayback Machine (arkiveret 14. november 2007) (GameSpy). Hentet 14. oktober 2007. (engelsk)

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

Se citater fra
Minsc
i engelsk Wikiquote.
SpilfigurerStub
Denne spilfigur-relaterede artikel er kun påbegyndt. Hvis du ved mere om emnet, kan du hjælpe Wikipedia ved at udvide den.