Mission: Impossible

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Mission: Impossible
Information
Genre Actionfilm,
spionagefilm Rediger på Wikidata
Skrevet af J. J. Abrams,
David Koepp,
Steven Zaillian,
Christopher McQuarrie,
Alex Kurtzman med flere Rediger på Wikidata
Medvirkende Tom Cruise Rediger på Wikidata
Spilletid 769,00 min. Rediger på Wikidata
Originalsprog Engelsk Rediger på Wikidata
Produktion
Produktionsselskab Paramount Pictures, Cruise/Wagner Productions, Skydance Media, Bad Robot Productions Rediger på Wikidata
Produktionsår 1996 Rediger på Wikidata
Produktionsland USA Rediger på Wikidata
Producent J. J. Abrams,
Tom Cruise,
Bryan Burk Rediger på Wikidata
Instruktør J. J. Abrams,
Brian De Palma,
Brad Bird,
Christopher McQuarrie,
John Woo Rediger på Wikidata
Musik
Komponist Michael Giacchino,
Danny Elfman,
Joe Kraemer,
Lorne Balfe,
Hans Zimmer Rediger på Wikidata
Links
Officiel hjemmeside Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Mission: Impossible er en amerikansk tv-serie som oprindeligt blev sendt fra september 1966 til september 1973 og derefter vendte tilbage til tv-skærmene fra 1988 til 1990. Serien omhandler en gruppe hemmelige agenter i USA's tjeneste, som sendes rundt i verden for at bekæmpe diktatorer, terrorister og kriminelle organisationer.

Film[redigér | rediger kildetekst]

Tv-serien har været ophav til fem actionfilm med Tom Cruise i hovedrollen som Ethan Hunt.

Mission: Impossible[redigér | rediger kildetekst]

Den første film, Mission: Impossible (også kendt som "M:I" i blu-ray-udgivelsen), blev udgivet i 1996, og blev instrueret af Brian De Palma. Filmen handler om Ethan Hunt, som bliver beskyldt for at have dræbt sit hold under en mission i Prag, Tjekkiet, og bliver mistænkt for at have solgt en liste over agenter i Østeuropa til en terrorist kendt som "Max".

Mission: Impossible II[redigér | rediger kildetekst]

Uddybende artikel: Mission: Impossible II

Den anden film, Mission: Impossible II (også kendt som "M:I-2" eller "Mission: Impossible 2" i blu-ray-udgivelsen), blev udgivet i 2000 og blev instrueret af John Woo. Ethan Hunt skal nu sammen med sit team forhindre den tidligere medagent, Sean Ambrose, i at slippe en virus kendt som "Chimera" løs, som skal skaffe ham nogen penge i form at salg af kuren, "Bellerophon".

Mission: Impossible III[redigér | rediger kildetekst]

Den tredje film, Mission: Impossible III (også kendt som "M:i:III" eller i blu-ray-udgivelsen som "M:I-3" eller "Mission: Impossible 3"), blev udgivet i 2006 og var instrueret af J. J. Abrams. Det var første gang, Abrams var instruktør. Ethan Hunt skal i denne film finde et objekt, kendt som "Kaninpoten", og give den til våbensælgeren Owen Davian (Philip Seymour Hoffman), inden denne dræber Ethans kone, Julia Meade (Michelle Monaghan).

Mission: Impossible – Ghost Protocol[redigér | rediger kildetekst]

Den fjerde film, Mission: Impossible – Ghost Protocol (også kendt som "Ghost Protocol", "Mission: Impossible IV" eller "Mission: Impossible 4", blev udgivet i 2011 og i Danmark 2012. Filmen er instrueret af Brad Bird, og det var hans første live-actionfilm. Ethan Hunt og hans hold bliver beskyldt for at have bombet Kreml, hvilket medfører at præsidenten iværksætter "Spøgelsesprotokollen", som lukker IMF ned. Uden plan eller backup må Hunt og holdet rense bureauets navn og forhindre en mand i at starte global atomkrig.

Mission: Impossible – Rogue Nation[redigér | rediger kildetekst]

I et interview blev det afsløret at Tom Cruise, Simon Pegg (spiller Benjamin Dunn i tredje og fjerde film) og Brad Bird, alle var interesserede i at filme den femte Mission: Impossible-film. Filmen endte med at blive instrueret af Christopher McQuarrie og havde premiere i 2015.

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

FjernsynSpire
Denne artikel om et tv-program er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
AmerikanskSpire
Denne artikel om amerikansk film er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Film