Mobil enhed

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg

En mobil enhed (mobil computer eller håndholdt computer) er en lille håndholdt computerenhed, typisk med en berøringsfølsom skærm og/eller et lille tastatur og en vægt på under 1 kg.

En håndholdt computerenhed har et styresystem og kan køre forskellige typer af computerprogrammer, kendt som mobile applicationer eller apps. De fleste håndholdte enheder kan desuden være udstyret med Wi-Fi, Bluetooth og GPS der muliggør at de kan forbindes til Internettet og andre kompatible trådløse enheder såsom headsets. Et kamera eller medieafspiller til video eller musik findes også typisk på disse enheder. En godt batteri er også en fordel fx et lithiumbatteri eller et genopladeligt Lithium-ion-batteri.

Typer[redigér | redigér wikikode]

Mobile enheder og teknologier inkluderer:

[1]

Brug[redigér | redigér wikikode]

Mobile enheder er blevet designet og tilpasset til brug for mobile opgaver. Brugen inkluderer digitaliserede noter, afsendelse og modtagelse af beskeder og informationer, digitale signaturer og stregkodescanning.

De kan bruges til medieafspillere der kan afspille musik og video. De kan også bruges til videoopkald og videokonferencer.[2]

De mobile enheder kan bruges til at se tv på internettet.

Kilder[redigér | redigér wikikode]

  1. ^ Mellow, P. (2005).The media generation: Maximise learning by getting mobile. In Ascilite ,470-476
  2. ^ Robbins, Renee (May 28, 2009). Mobile video system visually connects global plant floor engineers. Control Engineering.