Moderata Ungdomsförbundet

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Moderata Ungdomsförbundet (MUF) er en politisk ungdomsorganisation i Sverige, der er tilknyttet det politiske parti Moderaterna. Organisationen havde i 2008 9.153 medlemmer og er dermed Sveriges største politiske ungdomsorganisation.[1]

Organisationen blev dannet i 1934 som Ungsvenskarna. Dannelsen var en konsekvens af en splittelse mellem Moderaterna og dets ungdomsorganisation, Sveriges nationella ungdomsförbund, som var blevet åbent pro-nazistisk. I 1946 ændredes navnet til Högerns ungdomsförbund, og i 1969 vedtog organisationen det nuværende navn.

Foreningen har som mål at være opinionsdanner og 'skole' for kommende moderate politikere. Politisk er MUF liberalkonservativt, men mere liberalt end moderpartiet, og opgør individets frihed som sit vigtigste spørgsmål.[2] MUF har 25 distriktsforeninger, hvori størstedelen af aktiviterne foregår. Størst har MUF traditionelt været i Stockholm og Skåne. Moderata Ungdomsförbundets landsformand har siden 2016 været Benjamin Dousa.

Siden 1949 har MUF også haft en underafdeling for skoleungdommen. Denne har siden 1970 haft navnet Moderat skolungdom (MSU). Ca. 70 procent af MUF's medlemmer er tillige medlemmer af MSU.

Formænd[redigér | redigér wikikode]

Tre af ungdomsforbundets ordførere, Gunnar Heckscher, Fredrik Reinfeldt og Ulf Kristersson, er senere blevet partiledere.

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

Referencer[redigér | redigér wikikode]