Moderata Ungdomsförbundet

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg

Moderata Ungdomsförbundet (MUF) er en politisk ungdomsorganisation i Sverige, der er tilknyttet det politiske parti Moderaterna. Organisationen havde i 2008 9.153 medlemmer og er dermed Sveriges største politiske ungdomsorganisation.[1]

Organisationen blev dannet i 1934 som Ungsvenskarna. Dannelsen var en konsekvens af en splittelse mellem Moderaterna og dets ungdomsorganisation, Sveriges nationella ungdomsförbund, som var blevet åbent pro-nazistisk. I 1946 ændredes navnet til Högerns ungdomsförbund, og i 1969 vedtog organisationen det nuværende navn.

Foreningen har som mål at være opinionsdanner og 'skole' for komemnde moderate politikere. Politisk er MUF liberalkonservativt, men mere liberalt end moderpartiet, og opgør individets frihed som sit vigtigste spørgsmål.[2] MUF har 25 distriktsforeninger, hvori størstedelen af aktiviterne foregår. Størst har MUF traditionelt været i Stockholm og Skåne. Moderata Ungdomsförbundets landsformand har siden 2016 været Benjamin Dousa.

Formænd[redigér | redigér wikikode]

Tre af ungdomsforbundets ordførere, Gunnar Heckscher, Fredrik Reinfeldt og Ulf Kristersson, er senere blevet partiledere.

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

Referencer[redigér | redigér wikikode]