Modersmålskredsen

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Modersmålskredsen er en kreds af mennesker der er fælles om kærligheden til modersmålet og derfor ønsker at styrke og udvikle det danske sprog såvel som det nordiske sprogfællesskab, som i kredsen opfattes som en umistelig del af den danske kulturarv.

Modersmålskredsen er bekymret over for tab af sproglige brugsområder (såkaldte domænetab) og den anglificering af ordforrådet, kredsen mener, man er vidne til i disse år. Herudover forholder man sig kritisk til det dansk, man møder i offentligheden og som angiveligt ofte lader meget tilbage at ønske med hensyn til sprogrigtighed, velklang og veltalenhed.

Modersmålskredsens hjemmeside indeholder oplysende artikler og debatindlæg af ældre og nyere ophav. Kildesamlingen Dansk tunge (ligeledes på hjemmesiden) belyser skiftende tiders sprogsyn i form af tekster og tekstuddrag fra en lang række forfattere, digtere og sprogmænd.

Desuden udgiver kredsen tidsskriftet Budstikken. Nyt om dansk-nordisk sprog og sprogrøgt fire gange om året med artikler om sprog, sprogrøgt og sprogpolitik på de tre skandinaviske sprog.

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]