Momir Bulatović

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Momir Bulatović

Momir Bulatović (Момир Булатовић) (født 21. september 1956) var præsident af Montenegro jugoslavija: Crne Gora.

Momir Bulatović blev født i 1956 i Montenegro i det daværende Jugoslavien, han var præsident i Montenegro i 8 år, nemlig i perioden 1990 – 1998, han blev sat ind som præsident i 1989 i et kup, som blev beordret af den serbiske præsident Slobodan Milošević, så Bulatović blev stråmand for Milošević, og hjalp også tit Milošević under den jugoslaviske borgerkrig. Han udgjorde en vigtig del af Milošević' magtbasis i det tidligere Jugoslavien.

i 1997 bliver han slået ved et valg og tabte præsident-posten, og i samme år mistede han også sin titel som partichef. Han blev i 1998 indsat som ministerpræsident, dog mistede han også denne post i efteråret 2000, efter et regeringsskifte.

Momir Bulatović var meget kendt for han pro-Milošević politik, og hans samarbejde med Serbien under den jugoslaviske borgerkrig i perioden 1990 – 1995, han har tit udtrykt sin respekt og anerkendelse af personer som Radovan Karadžić og Ratko Mladić som begge er eftersøgt af den Internationale Krigstribunal for det tidligere Jugoslavien.

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

PolitikerStub
Denne politikerbiografi er kun påbegyndt. Du kan hjælpe Wikipedia ved at tilføje mere.
Biografi