Montesilvano

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Montesilvano
Adriaterhavet
Overblik
Land Italien Italien
Borgmester Valter Cozzi
Region Abruzzo
Provins Pescara (provins)
Kommune Montesilvano
Postnr. 65015-65016
Demografi
Montesilvano Kommune 47.695 (2008)
 - Areal 23 km²
 - Befolkningstæthed 2074 pr. km²
Andet
Tidszone UTC +1
Højde m.o.h. 5 m
Hjemmeside www.comune.montesilvano.pe.it
Oversigtskort

Montesilvano er en by i den midterste del af Italien, i regionen Abruzzo. Den ligger umiddelbart nord for regionens største by, Pescara, og indgår i et sammenvokset byområde langs kysten. Kommunen består af den oprindelige bebyggelse Montesilvano Colle på en bakke lidt inde i landet, samt den langt større bydel Montesilvano Marina langs Adriaterhavet. Montesilvano betyder "det træbevoksede bjerg". Indbyggertallet er 47.695[1].

Det meste af kysten omkring Pescara og Montesilvano er tæt bebygget

Historie[redigér | rediger kildetekst]

Stedet omtales første gang i 1114, i et dokument fra kong Roger 2. af Sicilien, vedrørende den lokale kirke San Quirico, som ikke længere eksisterer. Byens navn nævnes i 1140 i forbindelse med en beskrivelse af det stift, der hører til domkirken i Penne.

Montesilvano var en ret ubetydelig by, og det understreges af, at den efter Italiens samling i en lang periode dannede kommune sammen med nabobyen Capelle Sul Tavo. Først i 1904 blev den en selvstændig kommune. Medvirkende hertil var, at der fra 1852 var igangsat bebyggelse langs Adriaterhavet, det der senere blev til Montesilvano Marina. I 1926 var kystbebyggelsen så stor, at byens administration flyttede dertil. Efter 2. verdenskrig fortsatte satsningen på turisme, og da bil- og masseturismen satte ind i 1960'erne voksede byen nærmest eksplosivt. Der er foregået et omfattende hotelbyggeri langs kysten, med alt hvad dertil hører af handels- og underholdningstilbud, og det giver beskæftigelse til mange mennesker.

Befolkningsudvikling[redigér | rediger kildetekst]

Grafen viser effekten af turistindustrien i de sidste 40 år.

Berømte bysbørn[redigér | rediger kildetekst]

  • Sangeren og skuespilleren Dean Martins far var fra Montesilvano.

Noter[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ Istituto Nazionale di Statistica (ISTAT), antal pr. 31. december 2008