Montesilvano

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Montesilvano
Adriaterhavet
Pescara Lungomare da Sud 2007 by RaBoe 06.jpg
Overblik
Land Italien Italien
Borgmester Valter Cozzi
Region Abruzzo
Provins Pescara (provins)
Kommune Montesilvano
Postnr. 65015-65016
Demografi
Montesilvano Kommune 47.695 (2008)
 - Areal 23 km²
 - Befolkningstæthed 2074 pr. km²
Andet
Tidszone UTC +1
Højde m.o.h. 5 m
Hjemmeside www.comune.montesilvano.pe.it
Oversigtskort

Montesilvano er en by i den midterste del af Italien, i regionen Abruzzo. Den ligger umiddelbart nord for regionens største by, Pescara, og indgår i et sammenvokset byområde langs kysten. Kommunen består af den oprindelige bebyggelse Montesilvano Colle på en bakke lidt inde i landet, samt den langt større bydel Montesilvano Marina langs Adriaterhavet. Montesilvano betyder "det træbevoksede bjerg". Indbyggertallet er 47.695[1].

Det meste af kysten omkring Pescara og Montesilvano er tæt bebygget

Historie[redigér | rediger kildetekst]

Stedet omtales første gang i 1114, i et dokument fra kong Roger 2. af Sicilien, vedrørende den lokale kirke San Quirico, som ikke længere eksisterer. Byens navn nævnes i 1140 i forbindelse med en beskrivelse af det stift, der hører til domkirken i Penne.

Montesilvano var en ret ubetydelig by, og det understreges af, at den efter Italiens samling i en lang periode dannede kommune sammen med nabobyen Capelle Sul Tavo. Først i 1904 blev den en selvstændig kommune. Medvirkende hertil var, at der fra 1852 var igangsat bebyggelse langs Adriaterhavet, det der senere blev til Montesilvano Marina. I 1926 var kystbebyggelsen så stor, at byens administration flyttede dertil. Efter 2. verdenskrig fortsatte satsningen på turisme, og da bil- og masseturismen satte ind i 1960'erne voksede byen nærmest eksplosivt. Der er foregået et omfattende hotelbyggeri langs kysten, med alt hvad dertil hører af handels- og underholdningstilbud, og det giver beskæftigelse til mange mennesker.

Befolkningsudvikling[redigér | rediger kildetekst]

Grafen viser effekten af turistindustrien i de sidste 40 år.

Berømte bysbørn[redigér | rediger kildetekst]

  • Sangeren og skuespilleren Dean Martins far var fra Montesilvano.

Noter[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ Istituto Nazionale di Statistica (ISTAT), antal pr. 31. december 2008