Morten Madsen (ishockeyspiller)

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Disambig bordered fade.svg For alternative betydninger, se Morten Madsen. (Se også artikler, som begynder med Morten Madsen)
Morten Madsen

M.Madsen.JPG

Personlig information
Født 16. januar 1987 Rediger på Wikidata
Rødovre Kommune Rediger på Wikidata
Højde 190 cm Rediger på Wikidata
Vægt 87 kg Rediger på Wikidata
Uddannelse og virke
Beskæftigelse Ishockeyspiller Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Morten Madsen (født 16. januar 1987 i Rødovre) er en dansk professionel ishockeyspiller. Han fik sin ishockeyopdragelse i Rødovre Skøjte & Ishockey Klub. Bare 15 år gammel fik han sin debut for Rødovre Mighty Bulls i superisligaen i sæsonen 2002-2003. Derefter gik turen til Göteborg i Sverige hvor han spillede for Frölunda HC, der dengang hed Västra Frölunda HC. I 2005 blev han draftet af NHL-klubben Minnesota Wild i 4. runde som nr. 122 i alt. I sæsonen 2005-2006 fik han sin debut for Frölunda i Eliteserien i Sverige. Samme år debuterede han på det danske landshold ved VM i Riga. I oktober 2009 var han tilbage på isen i den svenske Eliteserien, for MODO Hockey.

Nordamerika[redigér | redigér wikikode]

For sæsonen 2006-2007 valgte Morten Madsen at tage springet til nordamerikansk ishockey for at forbedre sine chancer for at komme til at spille i verdens bedste ishockeyliga, NHL. Madsen spillede sæsonen 2006-07 i Quebec Major Junior Hockey League (QMJHL) for Victoriaville Tigres inden han d. 15. maj 2007 skrev en 3-årig kontrakt med Minnesota Wild. Madsen har indledt sæsonen 2007-08 på Minnesotas farmerhold Houston Aeros i AHL.

Bedrifter[redigér | redigér wikikode]

I december 2006 var Morten Madsen en af de bærende kræfter på det danske U-20 juniorlandshold, som på hjemmebane i Odense vandt sin VM-pulje og dermed rykkede op blandt verdens bedste juniorlandshold for første gang nogensinde. Madsen blev topscorer for det danske hold med 2 mål og 7 assists i 5 kampe.

Eksterne links[redigér | redigér wikikode]