Motion

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Energiske motionister dyrker Aerobic.

Motion, fra engelsk "bevægelse", er en betegnelse for fysiske aktiviteter et menneske eller dyr kan udøve, for at forbrænde kalorier. Den fysiske aktivitet giver en bedre sundhed, bedre kondition, et stærkere hjerte og gør generelt kroppen mere effektiv fysisk såvel som mentalt. Kombineret med madvaner er det en af de mest almindelige måder at undgå eller bekæmpe overvægt med.

Motion kan være alt lige fra løb til fitness osv.

Studier foretaget på Københavns Universitet har vist, at fodbold er en af de bedste måder at dyrke motion på. Studierne viste, at fodbold som motionsform var en god all round-træning og en effektiv måde at træne alle kroppens største muskelgrupper og samtidig forbedre konditallet markant[kilde mangler].

Sundhedsstyrelsen anbefaler, at børn mellem 5 og 17 skal bevæge sig mindst en time om dagen. [1] To tredjedele af 730 undersøgte børn bevæger sig dog mindre end den anbefalede times motion om dagen, viser et studie fra Københavns Universitet. [2] Det skyldes ifølge studiet, at børn bruger for meget tid foran tv og computere. Ifølge Sundhedsstyrelsen har op mod 15 procent af de 10-12-årige danske børn et fysisk aktivitetsniveau, der er så lavt, at det påvirker deres fysiske udvikling og deres risikofaktormønster for kronisk sygdom i negativ retning.

Noter[redigér | redigér wikikode]

Eksterne links[redigér | redigér wikikode]

SportStub
Denne artikel om sport er kun påbegyndt. Hvis du ved mere om emnet, kan du hjælpe Wikipedia ved at udvide den.