Mouvement radical, social et libéral

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Den radikale, sociale og liberale Bevægelse (fransk: Mouvement radical, social et libéral (MRSL)) eller Den radikale Bevægelse (fransk: Mouvement radical (MR)) er et socialliberalt fransk midterparti, der blev stiftet den 9. december 2017.

Partiet er sammenslutning af Det républikanske, radikale og radikal-socialistiske Parti (senere kendt som Parti radical valoisien), der blev oprettet i 1901, (gennem mange år var Parti radical valoisien Frankrigs ældste parti), og Det radikale Venstreparti (PRG), der blev oprettet i 1972.

Siden 1972 har Det radikale Venstreparti været et centrum-venstre parti, der ofte, men ikke altid, har samarbejdet med Socialistpartiet. I den samme periode har Parti radical valoisien deltaget i skiftende koalitioner af centrum-højre partier.

Den radikale Bevægelse har to formænd. Den ene medformand er Sylvia Pinel, der blev formand for Det radikale Venstreparti i februar 2016. Den anden medformand er Laurent Hénart, der blev formand for Parti radical valoisien i juli 2014.

Broom icon.svgDer er ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem.
Du kan hjælpe ved at angive kilder til de påstande, der fremføres. Hvis ikke der tilføjes kilder, vil artiklen muligvis blive slettet.
Question book-4.svg