Musikkonservatorium

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Version fra 6. maj 2014, 18:40 af Steenthbot (diskussion | bidrag) Steenthbot (diskussion | bidrag) (bot: indsæt skabelon autoritetsdata)
Spring til navigation Spring til søgning

Musikkonservatorium er betegnelsen for den højeste uddannelsesinstitution inden for praktisk musikudøvelse.

Danmark

I Danmark findes fire former for konservatorier: for klassisk musik, for rytmisk musik, for folkemusik og for elektronisk musik. Konservatorierne findes i København, Århus, Odense, Aalborg og Esbjerg, med varierende indhold. Det er kun Det Fynske Musikkonservatorium der har en folkemusiklinje.

Konservatorierne har en adgangsprøve, hvor ansøgerne testes i deres musikalske kunnen. De testes i deres angivne hovedinstrument, og bl.a. i deres klaver-, sang-, sammenspils- og teoretiske evner, varierende alt efter hvilket konservatorium og hvilken linje de vælger.

Til optagelse på konservatoriet kan man forberede sig på det såkaldte Musikalsk Grundkursus (MGK). Disse skoler har hjemme på udvalgte kommunale musikskoler. Der er som udgangspunkt ét MGK i hvert af de tidligere amter.

Konservatorieuddannelsen var tidligere 4-årig, med mulighed for et femte diplomår, hvor den studerende specialiserede sig i et selvvalgt område, men er nu lagt om til at have et treårigt bachelorforløb, med mulighed for at tage en to-årig kandidatoverbyggelse, hvormed man får titlen cand.musicae.